zaterdag 1 juni 2013

Idre, ZwedenVandaag, 1 juni 2013, zijn Peter en ik naar Idre gereden om boodschappen te gaan doen bij de vernieuwde Ica  , kijken voor onderdelen voor de motorzaag en om de systembolaget te bekijken.
We zijn eerst gaan kijken voor een nieuw zaagblad maar , helaas pindakaas, ze verkochten geen stihl onderdelen. Wel kon je een zaagblad kopen van een ander merk dat dan ook zou moeten passen. Ook dat ging niet door, want die hadden ze niet op voorraad. Misschien maar goed ook, want diegene die ons hielp was niet echt zeker van zijn zaak.
Daarna naar de Ica, waar na een verbouwing en een aanbouw, een mooie moderne winkel is neergezet. Ze hebben heel erg veel, maar jammer genoeg geen houdbare melk.Het is altijd erg fijn om melk in huis te hebben, dus dan moeten we nog maar een keertje naar Mora of Sveg rijden.Voor de rest de houdbare voorraad weer aangevuld en ook wat bier ingeslagen.
Na alles in de auto ingeladen te hebben, ik dus, aangezien Peter eerst moest gaan zitten om zijn rug weer even te laten rusten, zijn we naar de systembolaget gegaan. Dit is dus de zweedse staatwinkel waar je alcohol kunt kopen. Deze is nieuw in Idre, want voorheen kon je wel alcohol bestellen en een week later ophalen, maar nu kun je dus zien wat je koopt. We hebben een fles wijn gekocht, cider en een paar flesjes hougaarden.
Daarna terug naar de Ica waar we lekker koffie hebben gedronken met een broodje erbij.
Toen weer op huis aan gegaan waarbij we, net als op de heenweg, nog een flinke bui kregen.
In Drevsjø zijn we nog gestopt voor een kop koffie en zo waren we tegen half zes weer thuis.

Informatie over Idre
Idre is een plaats in de gemeente Älvdalen in het landschap Dalarna en de provincie Dalarnas län in Zweden. De plaats heeft 769 inwoners (2005) en een oppervlakte van 182 hectare.
De plaats ligt aan het meer Idresjön, in dit meer komen de rivieren Storån en Sörälven samen en vormen deze de rivier deÖsterdalälven. De Zweedse weg 70 loopt door de plaats.
De plaats is bekend als een wintersportplaats er liggen verschillende skigebieden in de omgeving van Idre. De grootste van deze wintersport gebieden is Idre Fjäll, dit is het op drie na grootste skigebied van Zweden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten