vrijdag 31 mei 2013

Week 21 en 22

Maandag 20 mei was het 2e Pinksterdag en hadden wij vrij, terwijl Femke in Aberdeen een examen had.
Met Peters rug ging het dermate slecht , dat hij wat zitten afwisselde met wat schuifelen ( met hulp )  en op bed liggen. Gelukkig hadden we diclofenac en paracetamol in huis.
Het weer was van dien aard dat je toch ook beter binnen kon blijven, dus ik heb getekend en wat huishoudelijk werk gedaan.

Dinsdag thuis gewerkt.

Woensdagavond even naar het samfunnshus gegaan. Peter was eigenlijk aan de beurt om iets mee te nemen, dus daarom heb ik wat afgegeven, een kop koffie gedronken en gesjoeld. Met veel beterschaps wensen voor Peter was ik om 19.00 uur weer thuis.
Dennis kwam 's-avonds ook nog even langs om te kijken hoe het met Peter was.

Donderdag moest ik werken en heb ik eerst gezorgd dat Peter met alles geholpen was. Begonnen bij  Ingeborg Johnsgård , die woensdag 85 jaar was geworden en ik moest en zou koffie drinken met wat lekkers erbij. Niet verkeerd dus. Gelukkig was ik redelijk op tijd weer thuis, om daar verder voor zuster te spelen.

Vrijdag thuis gewerkt.

Zaterdag was het prachtig weer. Alle deuren en ramen open , dekbedden en kleden naar buiten om te luchten en  heel de beestenboel naar buiten. Voorjaars schoonmaak dus.Heerlijk gevoel dat alles weer opgeruimd en schoon is.Tegen de avond, toen ik eigenlijk rustig wilde gaan zitten, vroeg Peter of ik mee wilde helpen om wat bomen van achter het huis naar beneden te slepen. Hij heeft uitgelegd hoe ik de kettingen moest bevestigen en dat ging best goed moet ik zeggen. Het was ook leuk om te doen, weer wat anders en goed voor de dagelijkse trim.Mickey en Sindre, uitgeteld na een dagje buiten.Zondag 26 mei zijn we tegen half twaalf naar Tolga gereden om naar de konfirmasjon van Jildou te gaan. We hebben de kerkdienst zelf niet meegemaakt maar hebben iedereen wel bij de kerk gezien.
Daarna terug gelopen naar Malmplassen alwaar we Jildou en familie eerst hebben gefeliciteerd.

Jildou in bunad, met Yvonne en Theo

Jildou

Jildou met Yvonne en Theo en de ouders van Yvonne
Daarna kaffe en kake op het terras en iets later een lekker buffet met van alles en nog wat.
Jildou had zich omgekleed en zag er ook nu prachtig uit.


Tegen zessen waren we thuis na een zeer geslaagde middag.
Op de terugweg hebben we Eleonie en de kids thuis afgezet aangezien Remco eerder weg moest i.v.m. zijn werk.

Onderstaande foto's zijn gemaakt in de nacht van zondag op maandag , om 00.45 uur.


Maandag heb ik eerst in de aanleunwoningen gewerkt en heb ik wat afspraken met Berit kunnen maken over de komende weken. Hierdoor moet ik donderdag a.s. een meisje, toevallig ook Ingrid genaamd, inwerken, zodat zij mijn dubbele diensten wat kan verminderen. Je mag nl. maar 7,5 uur werken en hoe doe je dat als je voor 6,5 uur en voor 5 uur staat ingepland?

Later die dag zijn Peter en ik naar de begraafplaats gereden om mee te helpen opruimen, dugnad dus. Het lukte gelukkig redelijk met Peter en we hebben best veel werk verzet.We waren met een grote groep en hebben ook gezamelijk, in de zon, koffie gedronken. Natuurlijk met iets lekkers erbij.
Er zijn veel foto's gemaakt maar ik heb er maar eentje terug kunnen vinden op facebook.

Kjell Sønmør tesamen met Kari Grete Sveen
's-Avonds kwam Bjørn Olav nog langs met een fles wijn uit Hongarije. Hij is daar naar de wereld tentoonstelling geweest met Jens, de kuvasz. Deze is vierde geworden, een mooi resultaat dus.


Ook kwam Dennis nog even gezellig langs.Dinsdag thuis gewerkt en 's-avonds naar een møte van de bygdekvinne. Ditmaal bij Bjørg Støkket die hier niet zo ver vandaan woont. Hier kennis gemaakt met een nieuwe inwoonster, Inger Lise, die in het huis van Marit is komen wonen met haar man.
We hebben van alles en nog wat besproken en aangezien ik aan de beurt was om het referat te schrijven, kreeg ik pen en papier in mijn handen gedrukt. Heb dus van alles in het klad opgeschreven en moet dit dus nu in het net in het grote boek schrijven en volgende keer voorlezen.
De kaffeservering in het sykehjem wordt nu 4 augustus, maar dan ben ik , samen met Peter, in Nederland.
Het uitstapje is gepland op dinsdag 25 juni en dan ik wel mee.
Tegen half elf was ik weer thuis. Peter had die avond nog wat bomen naar beneden getrokken en wat opgeruimd.

Het worden er steeds meer
Woensdag thuis gewerkt en natuurlijk , via facebook ,Astrid gefeliciteerd met haar verjaardag. Hopelijk is de kaart op tijd ontvangen.
's-Avonds naar het samfunnshus en de bibliotheek.
Afgelopen vrijdag is de dochter van Kari Grete, Torild Sveen, bevallen van een dochtertje dat bij de geboorte is overleden. Het gekke is, dat hier totaal niet over gepraat wordt. Durfde er zelf ook niet over te beginnen, maar vindt het wel heel erg.

Donderdag gewerkt in Tolga en dus kennis gemaakt met Ingrid, het meisje dat mij zal vervangen. Een vikar voor een vikar dus. Zij start maandag in de aanleunwoningen en ik begin dan als vikar voor Tyva.
Ik was net thuis toen Dennis langs kwam voor een bak koffie. Hij vond het te warm en ik vond het gewoon hartstikke lekker.
Femke heeft vandaag weer examen gehad en ook daar was het warm weer.
Na het eten hebben we het gras gemaaid. Ongelooflijk hoe hard het kan gaan. Een paar weken uit de sneeuw en nu al maaien. Het ziet er weer netjes uit.


Vrijdag thuis gewerkt en Peter Goris gefeliciteerd met zijn verjaardag.
Femke had vandaag haar laatste examen en kan nu alles in gaan pakken voor haar reis terug naar Øversjødalen van a.s. zondag.
Ook geskyped met Yore en zijn papa en mama. Wat een heerlijk jong is het toch.


Net gegeten, restjes op tafel en op de grond
Vandaag stond er een overlijdensadvertentie in de krant en nu komen er ook massaal berichtjes op facebook. Het meisje heeft de naam Mathilde gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten