zaterdag 8 juni 2013

8 juni 2013: 29 jaar getrouwd


Vandaag zijn we 29 jaar getrouwd en als we op staan schijnt het zonnetje, net als in 1984.  Via facebook komen er heel veel felicitaties binnen en dat is hartverwarmend.

Tegen kwart voor tien belt onze buurman op mijn GSM en vraagt of we het druk hebben. Op mijn antwoord dat we aan het ontbijten zijn  maar of er iets is waar we mee kunnen helpen, vraagt Jan of er iemand met hem naar de legevakt (dokterspost) kan rijden in Tynset. Hij voelt zich niet goed en durft nu zelf geen auto te rijden. Inger, zijn vrouw, is op dit moment in Trondheim en kan dus ook niets doen op dit moment. Femke biedt aan om te rijden en daar is Jan erg blij mee. Terwijl zij naar Tynset rijden besluiten Peter en ik om maar eens te gaan beginnen met nog wat bomen op te slepen en daarna het op maat zagen van een aantal boomstammen. Liefde is tenslotte: alles samen doen en samen delen.
Een van de laatste van vandaag.


Hij zal en moet ....

Hij is er bijna


Het resultaat van een paar uurtjes hard werken mag er zijn.

Deze moeten nog ....

En deze ook ...
Femke is ondertussen terug met Jan. Hij was heel erg duizelig en had een hoge bloeddruk. Er is een ecg gemaakt en andere testen. Hij moet nu rustig aan doen en als het niet binnen korte tijd overgaat , moet hij bellen.

Als het dan gaat regenen is het tijd om naar binnen te gaan en andere werkzaamheden te zoeken: tekenen dus en blog bijwerken. Tevens een cake gebakken, pudding gemaakt en slagroom geklopt. Het is toch een beetje een feestdag nietwaar?

Het weer is echt wispelturig: het ene moment regent het en dan straalt het zonnetje weer.

Sindre bij de buitendeur

Sindre in de tuinstoel

Sindre en Mickey op de keukenkastjes
De avond hebben we rustig doorgebracht met een boek en we hebben wat televisie gekeken.
Een heel verschil met 29 jaar geleden: toen hadden we een Brabantse koffietafel en verheugden we ons op onze huwelijksreis naar Vent in Oostenrijk. Daar viel toen nog sneeuw en werden we vriendelijk maar beleefd verzocht om toch maar van de 4e naar de 1e verdieping in het hotel te verhuizen. Dit om de stookkosten te besparen, uiteraard was het een veel duurdere kamer en die werd door het hotel vergoed.

1 opmerking: