dinsdag 25 juni 2013

Uitstapje naar Idre Fjäll 25-06-2013

Vandaag was het dan zover, het uitstapje met de bygdekvinne. Nou ja, dat was de bedoeling maar een aantal konden er niet mee. In plaats daarvan gingen er twee andere mee, een kleinkind  en ook twee mannen.
Een prima gezelschap dus, bestaande uit : Åse met kleindochter Ingeborg, Bjørg, Lina, Inger, Kari Grete, Tordis, Iren, Eli Signe, Liv Johanne, Gunnhild, Leif, Peter en ik. We reden met drie auto's en vertrokken om 10.00 vanaf de oude butikk.
De eerste stopplaats was Svalåsen Rasteplass, waar we genoten van de door Liv Johanne meegebrachte koffie en lemse.

Koffiepauze
 

 
Nog even naar de toilet voor we verder rijden.
Even verderop zien we rendieren en , net als de toeristen , nemen ook wij foto's hiervan.

Bij aankomst in Idre zetten we de auto's op de parkeerplaats bij de ICA. Hier splitsen we ons even en zodoende gaan Liv Johanne,Iren,Inger en Peter en ik naar de toerist-info. Daar vernemen we ,jammer genoeg ,dat de kerk niet geopend is. We wilde die nl. graag eens van binnen bekijken. Er zijn echter genoeg dingen te zien op Idre fjäll, dus we besluiten om eerst wat boodschappen te gaan doen bij de ICA en nog wat alcohol in te slaan bij de system bolaget die ernaast zit.
Nadat alles is ingeladen rijden we verder. Het is een leuke weg en doet een beetje denken aan de weg naar Savalen. Het is een groots opgezet en wordt in de winter en in de zomer druk bezocht.

We zijn te laat voor de lunch maar een kop koffie met iets lekkers kunnen we wel kopen. We besluiten om op het terras te gaan zitten om zo ook te kunnen genieten van het mooie weer en het uitzicht.

Je krijgt zin om te zwemmen

Leif en Peter nadat ze de stoelen op hun plaats hadden terug gezet.

Uitzicht
Daarna zijn we naar het dierenparkje gelopen en hebben het kapelletje bekeken.

Peter,Åse,Ingeborg en Inger en aan de zijkant een pony

Twee jonge geitjesPeter met Lina op een (verhoogd) bankje
 Daarna gaan we op weg naar het speeltuintje zodat Ingeborg ( en wij) zich uit kan leven.Het kind in Peter komt boven ....

en ik wil ook .....

Åse: zal ik wel of zal ik niet ...

wel dus

Of was het nep????

Ingeborg op de schommel
Dan is het tijd voor een groepsfoto. We missen er dan drie aangezien die al doorgelopen zijn naar het restaurant omdat ze honger hadden. Elke keer iemand anders die de foto neemt , maar aangezien de anderen hun foto's nog niet ge-upload hebben, hier alleen de foto's die Peter heeft gemaakt.

Staand: Leif,Inger,Iren,Tordis,Bjørg en zittend: Lina,Ik,Liv Johanne,Ingeborg en Åse


Peter had last van zijn rug en ging dus even liggen. Grote hilariteit en daar moest natuurlijk een foto van worden genomen.


Bjørn fra Idre
Daarna zijn we naar het restaurant gelopen en kwamen we langs een gebouw met de tekst:
loftet nattklubb.Die houden we erin voor på lofte in het samfunnshus i Øversjødalen.

We hebben met zijn allen gegeten in het restaurant. Het was een buffet waarvan de kaffe met kake tegenviel. Het waren nl. alleen een paar koekje. Zijn we hier natuurlijk veel anders gewend. Het smaakte allemaal wel en we hebben lekker gezeten en gekletst. Iets na zessen zijn we terug in de auto gestapt en zijn we terug gereden. Net voor Drevsjø nog gestopt om wat foto's te maken.

Ook hier zijn groepsfoto's gemaakt, maar niet door ons. Het stikte er echt van de muggen en ik was blij dat we weer terug in de auto zaten. Zodra ik de foto's heb zet ik ze hierbij.

Al met al een hele leuke dag en na Lina en Inger thuis te hebben afgezet waren we zelf tegen half negen ook weer thuis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten