woensdag 2 januari 2013

Nieuwjaarsdag 1-1-2013

Voor iedereen een zeer gezond en gelukkig Nieuwjaar toegewenst.
Godt nyttår alle sammen.

Na een gezellige oudejaarsavond ,waarop we zelfs voorzien zijn van een kleine tien minuten siervuurwerk ,dat we vanuit het woonkamerraam en keukenraam konden zien, is het nu dus 1-1-2013.
We hebben geproosd met de door Nigel meegebrachte champagne en ik heb Jhon nog aan de telefoon gehad om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen.
Na een niet al te lange nachtrust, een lekker ontbijt/brunch met broodjes uit de oven, overgebleven kerststol en nog wat worstenbroodjes, zijn Peter en ik samen met Nana een rondje Øversjødalen gaan lopen. Het was heerlijk weer, de zon kwam over de berg heen en het was windstil. Heerlijk dus.






Na terugkomst een lekkere beker chocolademelk met een oliebol en nog even wat televisie gekeken.


Mickey was ondertussen met beesie aan het spelen.Die oranje dingetjes die een aantal jaren geleden door AH in Nederland werden uitgedeeld.Hier wordt dit ding al zo'n veertien dagen vertroeteld door onze beide katten.

Tegen half zes zijn we vertrokken naar Tolga. Theo en Yvonne Baas hadden vandaag de sleutel gekregen van het door hun gekochte Malmplassen gjestegård en wij waren ook uitgenodigd om tussen 18.00 uur en 20.00 uur een kopje koffie te komen drinken met kake erbij. Bijna alle Nederlanders waren er en ook een paar noorse buren van Theo en Yvonne.  We zijn verwend met koffie en lekkere taarten en koeken en met oliebollen. Daarna hebben we nog een rondleiding door het bedrijf gehad. Wat een ruimtes zitten erin zeg. De eerste gasten komen van de week al en ook de eerste møte komt er aan. Het zal zeker hard werken worden maar dat komt wel goed.
Vanuit Øversjødalen wensen we hun heel veel succes toe.

Gisterenavond nog even rustig gezeten en Nana betrapt op iets waarvan we dachten dat is eens en niet meer. Zie onderstaande foto. 

Nana skal ikke komme å gjøre det igjen.

Vandaag, woensdag 2 januari, zijn we weer opgestart met werken. Eigenlijk best fijn dat er weer ritme en regelmaat is. Ook weer gewoon lekker zuurkoolstamp gegeten en yoghurt na.

Hier nog een paar foto's van onze kleinzoon Yore die Nienke en Jhon vandaag op facebook geplaatst hebben.







1 opmerking:

  1. Nienke van Gastel02 januari, 2013

    Hoi mam,
    van de week even skypen, was gisteren nergens toe in staat, maar nu gelukkig weer wel.
    Laat maar weten wanneer het beste uitkomt.
    Dikke poen, Nienke

    Liefs van ons 3-tjes en een dikke knuffel van Yore

    BeantwoordenVerwijderen