maandag 31 december 2012

Bezoek en etentje bij Jan en Inger


Zondag 30 december kwamen Colinda,Matjo en kids bij ons op de koffie.  Het was waarempel boven nul, niet te geloven zo aan het einde van het jaar. Een heleboel sneeuw is ingedikt en ons terras was sneeuwvrij geworden. We hadden de televisie aan laten staan zodat we ook nog zo tussendoor naar het schaatsen konden kijken. We hebben ze wat oliebollen laten proeven en Colinda vertelde dat ze ze zelf ook nog zou gaan bakken. Tegen vier uur zijn ze weer vertrokken richting Vingelen en daarna zijn Peter en ik naar Jan en Inger gegaan. Die hadden ons uitgenodigd om te komen eten. Femke zou naar de film gaan die avond.
We kwamen tegelijk met Åse aan, die door haar buurman Jon Ivar met de auto werd gebracht. Bjørn Olav was er al en we hebben eerst geskold met een beker zweedse gløgg waarin dus wel alcohol zat.
Daarna aan tefal waar een voortreffelijke wijting met een zalige saus werd geserveerd. Tevens waren er aardappelen, wortelen en komkommer. Er was rode en witte wijn, kerstbier,water voor mij en akvavit. Als dessert hadden we ijstaart. Het smaakte ontzettend goed en de sfeer was opperbest.
Daarna terug op de bank en was het tijd voor koffie,kaker en ......., jawel cognac en allerlei likeuren. Ik kon al merken dat de gløgg en de beide glazen akvavit zich begonnen te zetten, maar ja, een amaretto moest toch nog wel kunnen volgens Jan. Dat werden er dus twee en dat was echt genoeg voor mij. Lang leve de koffie die geserveerd bleef worden. Tegen elven zijn we terug naar huis gelopen en eigenlijk gelijk naar bed gegaan. Heb nog wel wat gelezen maar toen ging het licht echt uit.

Vandaag, oudejaarsdag, is de Fam. Pijl op de koffie gekomen. Gelukkig voelt iedereen zich hier goed thuis en komt de doos met playmobil altijd goed van pas. Ook nu is er geproefd van de oliebollen.
Eleonie gaat in januari even naar Nederland voor de beurs van Placement. Fjellregionen gaat gezamelijk met zo ongeveer 15 personen, om te proberen nog meer mensen naar hier te krijgen.
Nadat ze weer richting Hodalen waren vertrokken hebben Femke en ik worstenbroodjes gemaakt voor vanavond.
Als het goed is komen Jan en Bjørn Olav, Dennis en Nigel. Inger komt later want die moet eerst nog werken en Mel is in Engeland voor een paar dagen.
Voor iedereen een hele fijne oudejaarsavond en tot in 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten