maandag 14 januari 2013

Schaatsen en schouderperikelen

Na eerst lekker te hebben uitgeslapen , heeft Peter Nana uitgelaten in een lekker zonnetje. De temperatuur was zo ongeveer -24 graden, maar in de zon voelde het goed. Zodra je in de schaduw kwam merkte je gelijk dat het echt weer koud was zei Peter.
Femke was naar Kåsa gereden om afscheid te nemen van Nigel, de honden en de puppies. Mel deed mee aan de Gausdal sledehondenrace en Dennis was meegegaan om te kijken. Femke heeft nog lekker zitten kletsen bij Kjellrun.
Tegen twee uur hebben we de televisie aangezet om lekker naar het schaatsen te kijken. Was erg leuk om te zien, zeker gezien het feit dat de nederlanders het uitstekend deden.
Sven Kramer eerste bij de mannen en Ireen Wust eerste bij de vrouwen. Bij de vrouwen was het zelfs 1,2 en 3 Nederland.

Daarna hebben we lekker ribbe met brood gegeten en nog wat televisie gekeken en gelezen.
Aangezien we gehoord hadden dat het noorderlicht goed te zien zou zijn gingen Peter en Femke een paar keer buiten kijken. Toen ze het uiteindelijk zagen was het ontzettend mooi. Een foto maken lukte niet maar ik heb er nu een van facebook afgeplukt die hier in de buurt gemaakt is, nl. bij Hummelfjell.



Terwijl zij buiten waren ruimde ik alvast wat op. Toen ze binnenkwamen hoorde ik een hard geluid gevolgd door een luid gegil. Hevig geschrokken ben ik naar de voordeur gerend en in het voorste halletje zat Femke op de grond , Peter stond erbij en Nana wist niet goed wat er aan de hand was. Zij was uitgegleden, had geprobeerd om zich met haar linkerarm op te vangen en daarbij was wederom haar schouder uit de kom gegaan. Gelukkig was hij gelijk weer terug gegaan, maar het deed ontzettend zeer. Hebben haar voorzichtig ontdaan van jas, muts, handschoenen en laarzen en zijn naar de kamer gegaan. Het lijkt wel of er een vloek op rust, net weer voor het vertrek naar Aberdeen. Hebben haar paracetamol gegeven en zijn daarna naar bed gegaan.

Vanochtend ging het gelukkig iets beter, al was de pijn er nog steeds en kan ze niet veel met haar linkerarm. Vandaag rustig aan gedaan en toen kwam Nigel nog even langs. Hij was met de puppies naar de dierenarts in Drevsjø geweest en kwam even op de koffie. Even wat afleiding voor Femke.

Zojuist geholpen met het inpakken van de koffer aangezien we Femke morgen weg gaan brengen naar Røros.



1 opmerking:

  1. Ohh Femke toch!! Wat een pech. Heel veel studieplezier in Abberdeen en natuurlijk een hele goede reis!!!!

    BeantwoordenVerwijderen