woensdag 16 januari 2013

Reis met hobbels





Dinsdag 15 januari zijn we tegen half een naar Røros gereden om Femke naar het vliegveld te brengen. Het was redelijk koud, zo'n -26, maar de zon scheen volop dus tijd voor de zonnebril.
Bij het naderen van Røros veranderde het weerbeeld, het werd mistig. Femke binnen afgezet ,even geholpen met de bagage en daarna afscheid genomen en goede reis gewenst.
Onderweg naar Tolga kregen we een telefoontje van Femke dat het vliegtuig voor de tweede keer aan het proberen was om te landen. We hadden al gezegd dat we koffie zouden gaan drinken bij Malmplassen en dat hebben we ook gedaan. Daar kregen we weer een telefoontje dat het vliegtuig nu voor de derde keer met een poging bezig was en dat, als het niet zou lukken, ze met de bus naar Gardermoen zouden worden gebracht. Gelukkig lukte het de vierde keer wel en is het vliegtuig met drie kwartier vertraging toch geland. Daarna vlug het vliegtuig in en naar Gardermoen.
Wij zijn ondertussen terug gereden naar huis en kregen daar een telefoontje van Femke dat ze op Gardermoen was en dat ze de originele vlucht naar Bergen niet had gehaald en dat ze omgeboekt was naar de vlucht van 17.00 uur, en dat ze dan de vlucht naar Aberdeen van 18.10 uur zou moeten kunnen halen. Hierna bleef het stil en heb ik op de webside gekeken van Bergen flyplass en gezien dat vlucht op tijd gearriveerd was en ook de vlucht naar Aberdeen was op tijd vertrokken. Gelukkig maar dachten wij. Echter bij het kijken op de webside van Aberdeen airport waren er een aantal vluchten waarbij stond dat men contact op diende te nemen met de luchtvaartmaatschappij. Bij die van Femke, komende uit Bergen bleef alleen maar staan dat hij verwacht werd. Na ongeveer twee uur na de verwachte aankomsttijd nog geen telefoontje van Femke te hebben gehad en geen verandering op de webside, heb ik Aberdeen airport gebeld. Daar kreeg ik te horen dat de vlucht omgeleid werd. Dus toen maar naar Wideroe gebeld en daar werd me verteld dat er door een stevige mist boven Aberdeen,  het vliegtuig terug onderweg was  naar Bergen alwaar het om 21.40 uur zou landen. Femke belde iets daarna, moe en pijn in haar schouder, dat ze een uur boven Aberdeen hadden gevlogen, maar dat de mist te dik was. Ze zouden na het omboeken van de vluchten naar een hotel worden gebracht. Resultaat: Na twaalven in het hotel voor een korte nachtrust. Om zes uur de volgende ochtend met de bus naar Bergen flyplass, met het vliegtuig van Bergen naar Stavanger en dan verder naar Aberdeen.
Gelukkig is het woensdags wel goed gegaan met de reis. 's-Middags is ze bij de dokter geweest en die heeft  haar doorverwezen naar het ziekenhuis. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten