zondag 14 december 2014

Week 50

Femke en Leaf zijn maandag rond de middag vertrokken naar Tynset en daarna naar Oppdal. Dinsdagmiddag waren ze weer terug. Woensdag zijn ze thuisgebleven en donderdag zijn ze naar Røros en Funasdalen geweest. Vrijdagmorgen om 04.00 uur heeft Femke Leaf naar de trein in Tolga gebracht en zodoende was ze eind van de middag weer thuis in Schotland.

Lekkere dingetjes gekregen van Leaf. Ook een hele mooie rode shawl.
Woensdag heb gewerkt in Vidarheim en daarna had ik een afspraak bij de tandarts, aangezien er een stuk van een kies was afgebroken. De tandarts die normaal in Os werkt was nu in Tolga en zij heeft de kies weer gerepareerd. Er was niet alleen een stuk afgebroken maar er zat ook een groot gat in. Aangezien hij een beetje los staat is de vraag hoe lang hij goed zal zijn, maar voor nu is hij gered.
Daarna naar Astrid en op advies van Steinar gaan we een ronde lopen. Vanuit hun richting het huis van Lars Peder en dan richting de Natursti.

Ergens onderweg


De Natursti laten we rechts liggen en we vervolgen de weg totdat we op de oude weg van Tolga naar Vingelsåsen komen. Daar linksaf en langs het huis van Sindre Riise en Bjørg Lorentzen.
Op het einde van de weg linksaf en dan weer richting het huis van Steinar en Astrid. In plaats van de weg te volgen gaan we ergens linksaf en snijden dan een flink stuk af.



Na anderhalf uur zijn we terug en worden we verwend met verse koffie en polarbrød met kaas en brunost. Heerlijk. Ik heb mijn kerstcadeautje al gegeven, een mooi schildje met God Jul , erop gemaakt door Colinda.

Daarna terug naar huis en die avond naar Øversjødalen gereden voor koffie, kake en de bibliotheek.

Vrijdagmorgen rijden Peter en ik al vroeg naar Tolga, alwaar ik ga werken bij Vidarheim en Peter rijdt verder naar de tandarts in Os. Een heleboel kronen armer, 3600 om precies te zijn, rijdt hij terug naar Tolga om zijn afspraak bij de dokter na te komen. De bloeddruk is goed, dus hij hoeft voorlopig niet meer terug te komen.
Ik ben dan klaar in Vidarheim, waar ze deze ochtend een mooie boom hebben gebracht voor het Juletrefest van aankomende week.

Al wel in de zaal, maar nog niet op zijn plaats

Een en ander moet nog ontdooien.
Peter en ik gaan even bij Hein en Daniëlle in de werkplaats op de koffie. Hein voelt zich erg beroerd maar er is veel te doen, dus geen tijd om ziek te zijn.

Daarna terug naar huis waar we zien dat onze lichtjes in de vlaggenmast het niet meer doen. Dan zien we tot onze schrik dat Beer de adapter van de snoer heeft afgebeten. Nog een financiële aderlating dus als we hier geen nieuwe voor kunnen krijgen. Dus nu is het zoeken op internet om te kijken of we een adapter kunnen vinden die van 23 v naar 9.6 v gaat. We hebben er eentje gevonden maar daar moet nog wel een andere stekker aan gezet kunnen worden. Hij is besteld en hopelijk komt hij begin volgende week.

Tegen drieen rijden we naar Tolga om de verjaardag van Maan te gaan vieren. Zij is vandaag 13 jaar geworden, al een hele dame dus. Het is erg gezellig, met zalige taarten en we hebben ontzettend gelachen met Nico die verhalen vertelde over zijn ooit aangeschafte witte porsche.
Daarna nog even wat boodschappen gedaan en toen naar huis.

Zaterdag maken we de stal schoon en spannen kippengaas bij de wolvarkens. Dit omdat ze al twee maal uit hun hok zijn ontsnapt.Ook de kippenkooi wordt schoongemaakt.

Die middag halen we de kerstboom te voorschijn en kunnen we beginnen met opzetten.

Gewoon in het midden van de kamer

Het begin.

Klaar om te versieren

Klaar
Beer hard aan het knagen op zijn bot.
Zondag slapen we eerst lekker uit , wel moet ik Beer even uitlaten , en daarna ontbijten we op ons gemak. Daarna gaan we een eindje lopen en lopen ook een eindje naar boven naar de hut.







Die middag werken we nog wat en komt er ook meer kerstversiering in huis.
Gezellig zo met al die versiering en lichtjes terwijl het nu buiten weer stormt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten