zaterdag 6 december 2014

Kerstmarkt in Røros

Vandaag, zaterdag 6 december, zijn we naar de kerstmarkt in Røros geweest.

Eerst zijn we echter naar een huis gaan kijken tussen Vingelsåsen en Vingelen , Østeråsen genaamd.
Dit is een vroegere boerderij die het laatst bewoond is door mensen die van plan waren hier paardrijvakanties voor kinderen te gaan houden. We zijn hier in 2012 al eens geweest omdat Femke daar toen eventueel zou gaan helpen. Dit is toen niet doorgegaan en de mensen zijn nu uit elkaar. Daardoor wordt de boel nu met tvangsalg (gedwongen verkoop) verkocht. We waren benieuwd hoe een en ander er uit zou zien en of en hoe dat dan zou gaan. Gewoon nieuwsgierigheid dus.
We waren de eersten en werden verwelkomd door de makelaar en even later kwam er nog een familie kijken. De eigenaar is overal bezig geweest maar heeft niets afgemaakt. Er zouden best wel mogelijkheden zijn maar dan moet je er veel tijd en geld insteken en dan zou het een stuk goedkoper moeten dan waar het nu voor wordt aangeboden. Toch leuk om eens te gaan kijken.

Daarna zijn we Malmplassen in Tolga gereden alwaar we afgesproken hadden met Linda. Haar man was ziek en de kinderen hadden geen zin, dus ging ze gezellig met ons mee. In het voorbijgaan zagen we Fam. Huisman voorbijrijden en die ontmoeten we dan ook bij het parkeren van de auto in Røros. Met zijn allen zijn we de kerstmarkt opgelopen en het was erg gezellig.






Natuurlijk was er ook tijd voor wat te drinken en te snoepen. Dat moest dan wel gebeuren aan niet opgeruimde tafels, aangezien de bediening het razend druk had. De koffiemachine was kapot dus werd de koffie met een gewoon apparaat gezet en Linda kreeg geen thee maar heeft haar eerste gløgg achter de kiezen.

Peter , Freddie en Milou

Linda , Heidi en Niek.
Daarna weer verder over de kerstmarkt, alwaar het inmiddels donker was met een heleboel lichtjes.Bij het Sangerhuset liepen we Nigel tegen het lijf die daar had gestaan met de sledehonden. Hij had het erg druk gehad en dat was fijn om te horen. We zijn ook bij de tentoonstelling van de pepperkake geweest. Het waren er een stuk minder dan vorige jaren maar toch wel leuk om te zien.







Even later zijn we opgesplitst en liepen Peter, Linda en ik met zijn drieën verder.
We hebben een hoop gezien en ook een heel gezellige babbel gehad met twee dames die uit het noorden kwamen en hier op de markt stonden. Ze hadden mooie verhalen en uitleg over datgene wat ze te koop aanboden. We kregen lekkere caramels en ook ieder een leuk gevlochten houten speldje.
We hebben er ook nog iets gekocht en  het verhaal wat ze erbij vertelde was erg humoristisch.


Daarna hadden we weer dorst en zo besloten we om af te sluiten bij de bakker.

Nisse kakao, warme chocolademelk met marshmellows

Ostekake
Daarna nog even wat boodschappen gedaan bij de Kiwi en toen terug naar Tolga. Daar hebben we Linda afgezet bij haar auto en zijn wij doorgereden naar Kåsa. Tegen half acht waren we weer thuis en zagen we onze vlaggemastverlichting al vanuit de verte.

Deze foto is afgelopen donderdag gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten