zondag 23 september 2012

Vrijdag 21.9 en zaterdag 22.9 september

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor een bezoekje aan de kapper , dus tegen half een vertrokken we naar Tolga alwaar ik om 13.00 uur een afspraak had. Nadat er weer een stuk was afgeknipt, in model gebracht ( voor zover mogelijk) en uitgedund ( het blijft nog steeds heel dik) , heb ik een nieuwe afspraak gemaakt voor in november.
Peter en ik zijn daarna doorgereden naar Tynset.
De allereerste stop was bij Støren Byggevare AS aan de Parkveien om isolatiematten te kopen. De afgelopen twee jaar hebben we de oude matten gebruikt die hier in de garage lagen, maar die zijn niet goed meer. Hopelijk werken deze beter, we zullen het zien aankomende winter. We hebben tevens kachelkoord en bijbehorende lijm gekocht. We hebben twee oude kachels hier in huis en het koord is bijna geheel verdwenen. Tijd voor een opknapbeurtje dus.
Daarna verder om tochtband,kattevoer,gasaansteker en plakband te kopen. Daarna een stop bij het postkantoor om een nieuwe tarievenboekje op te halen en de nodige postzegels te kopen.
Daarna nog naar de apotheek voor mijn medicijnen aangezien ik vorige week mijn recept vergeten was mee te nemen. Nu dus maar daar laten liggen.
Ook nog naar de Coop en de Rema en toen terug richting Tolga. Daar nog even bij de Coop binnengesprint om de aardappelen van de aanbieding te kopen. Daar kwam ik Eleonie met de kids nog tegen. Toen verder naar huis gereden alwaar de moeder van Anne Lise ook net aan kwam om hout te halen. Ze had al eerder op de dag het hout van Per Erik in het aanhangwagentje gedaan en kwam nu nog wat tassen ophalen voor haar zelf. De rest blijft nog even liggen denk ik.
Wij hebben de boodschappen opgeruimd en zijn daarna met Nana naar het hyttefeldt gelopen. Daar was Per Erik volop bezig met kappen en snoeien. Hij heeft ons laten zien waar de gekapte bomen van Anne Lise lagen. Deze mogen we namelijk ophalen en verwerken. Het zijn een paar kanjers dus daar hebben we hulp bij nodig.

Zaterdag hebben we bijna heel de dag buitengewerkt. Maar we hebben eerst de binnenramen op de kamer van Femke en onze slaapkamer terug gehangen en de muggengordijnen verwijderd. Daarna naar buiten alwaar we eerst de struiken en het hoge gras hebben weggemaaid op het pad naar boven toe. Gelijk alles opgeruimd zodat we weer een beter zicht hebben.
Daarna de struiken voor het huis weggesnoeid en alles opgeruimd.

                                                        We kwamen toen ook dit tegen.

                                                    Een beetje rotte paal dus onder het terras.

Toen was de berg met snoeihout die nog voor de garage lag aan de beurt. Alles weggesleept en opgeruimd. Goed bezig geweest dus.


Links het terrasje met de rotte paal.

Wel erg kaal zo zonder struiken.

De berg snoeihout is weg.

Tussendoor buiten koffie gedronken op het terras.
Tegen half vier hebben we de dakgoten provisorisch gemaakt. Eentje bij de ingang en eentje bij het balkon. Ik moet zeggen, het ziet er toch beter uit.



Ik had 's-middags een lammelår in de oven gelegd om langzaam te laten garen en het is goed gelukt.


We hebben hem in stukken gesneden en het bot aan Nana gegeven. Zelf hebben we genoten van het lamsvlees tesamen met aardappelpuree en rabarbercompôte. We hebben er de vorige week gewonnen sneppenøl bij gedronken en het was allemaal erg lekker.

's-Avonds hebben we geskyped met Nienke en hebben we Yore weer kunnen zien en bewonderen. Het ventje groeit als kool en dat is niet gek als je ziet welke hoeveelheid voeding hij weet weg te werken. Hij is al zeer allert en volgt opa Leo als die langsloopt. Heel leuk om te zien hoe groot onze kleinzoon nu alweer is en we zien al weer uit naar de volgende keer dat we hem kunnen zien.
We willen graag foto's Nienke en Jhon.
Tijdens ons skypen kwam ook Femke online en hebben we even met zijn vieren gepraat. Dit keer zonder video want we hebben geen skype premium. Femke was naar Loch Ness geweest en heeft een heleboel mooie foto's op facebook gezet. Ik heb er een paar van afgeplukt.


 
 

 
 
 
 

Ze heeft ook nog hele leuke nessieslofjes gekocht voor Yore.

Peter en ik hebben daarna nog naar de televisie gekeken en hebben o.a. de aflevering Veel liefs uit... gezien.Was van afgelopen donderdag en die hadden we opgenomen. Het ging over een meisje uit Roosendaal en het was leuk om herkenbare beelden te zien. Zelfs met de Priens op de film.
Daarna nog naar een film gekeken en toen was het tijd om te gaan slapen.

1 opmerking:

  1. Nienke, Jhon & Yore23 september, 2012

    Hoi pap en mam,
    Wij vonden het ook erg leuk om jullie weer te zien, en Yore natuurlijk ook.
    Foto's komen eraan!
    Xxx van ons en knuffel van Yore

    BeantwoordenVerwijderen