maandag 24 september 2012

Søndag 23. september og mandag 24.september

Zondag
Na eerst wat uitgeslapen te hebben , dieren te hebben verzorgd en ontbeten zijn we verder gegaan met wat klusjes. Peter heeft de snoer van de kerstlampjes, diegene die buiten aan het terras hangen, weer in orde gemaakt en ik heb de ramen aan de binnen-en buitenkant gewassen. In de keuken ook de buitenkant van de binnenruiten. Kunnen er nu weer even tegen.
Tevens heeft Peter van de eerste kachel het oude koord verwijderd en alles goed schoongemaakt. Daarna de speciale hittebestendige lijm erop en daarna het nieuwe koord erin. Moet nu een aantal uren drogen en we hebben daarom even het rooster ervoor gehangen zodat de katten er niet in kunnen.



Tegen half vier zijn we naar Kåsa gereden om Tino op te halen om daarna verder naar Vingelen te rijden. We waren namelijk uitgenodigd om te komen eten en dat slaan we natuurlijk niet af.
Na eerst het huis opnieuw te hebben bezichtigd, we waren na onze hulp met de verhuis nog niet geweest, hebben we lekker eerst wat gedronken. Daarna kwam ook Loreena thuis die had gecollecteerd voor de week van de dementie. Ook Barbara had de weg gevonden dankzij de uitstekende wegbeschrijving van Colinda. Daarna konden we aan tafel en hebben we genoten van een voortreffelijke maaltijd. Nogmaals bedankt Matjo en Colinda.
Tegen half negen kwam ook Dennis en hebben we nog lekker koffie en thee gedronken en natuurlijk een lekkere sjokoladekake gegeten. Barbara moest om kwart over negen weg omdat haar dienst in het ziekenhuis van Tynset om 22.00 uur begon. Zij woont in Gudbrandsdalen en overnacht in Tynset zolang ze haar nachtdiensten heeft.
Matjo had ondertussen een blad met eieren gehaald, zij wonen namelijk bij een kippenboer op het erf en daar kun je bladen met eieren kopen. Ik had een eierdoos meegenomen van huis en deze werd gevuld met kakelverse eieren. Geen eitjes maar kjempestore eieren.
Tegen half elf zijn ook Dennis en wij opgestapt en stond de door Dennis meegebarchte melk buiten bij de voordeur te wachten op ons. Dus met verse eieren en melk naar huis gegaan.
We hebben in Tolga eerst de tank nog volgegooid en zijn toen naar Øversjødalen gereden.

Maandag
Een nieuwe werkweek is begonnen en het is prachtig weer. Na eerst gewerkt te hebben heb ik tegen drie uur onze auto gestofzuigd. Ik moet zeggen, na twee jaar viel de hoeveelheid steentjes en grus mee. Dit mede dankzij de gummimatten die ik er geregeld uithaal. Maar goed, nu ook de andere matten eruit en alles een goede beurt gegeven. Ook de achterbak schoongemaakt en alles weer op zijn plek gelegd.
Ondertussen hadden Nienke en Jhon ons foto's gestuurd van Yore, dus die zet ik hier natuurlijk ook op ons blog.





Yore samen met de twee zoontjes van een nichtje van Jhon

Daarna lekker buiten koffie gedronken. Het was heerlijk weer, stralend blauwe lucht en een zalig zonnetje. Omdat het zo ontzettend lekker weer was besloten we om de boel de boel te laten en lekker te gaan lopen met Nana. Deze keer kwamen we een verrassing tegen in de vorm van een pasgeboren kalf. Het stond met zijn moeder vlak bij een hut waar we langs kwamen.

Liggend bij mama


Ik kan al staan
Omdat we niet wisten wie de eigenaar was besloten we om naar Ola te lopen. Daar naartoe lopend kwamen we meer koeien tegen die netjes achter een draad stonden.

Nieuwsgierige koeien
Angekomen bij het huis van Ola kwam Tove naar buiten en zij vertelde dat de eigenaar van de koeien, een zekere Jan Oddbjorn nog langs zou komen. Wij konden dus gerustgesteld weer naar huis lopen. Daar nog even buiten gezeten en toen naar binnen om het eten klaar te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten