vrijdag 31 januari 2014

Retourtje Elverum 29 januari 2014

Dinsdagmiddag, toen Colinda en haar broer Francois bij ons op bezoek waren, kregen we een telefoontje van het patiëntenhotel in Elverum die vertelde dat ze toch een kamer vrij hadden voor Peter. Nadat we samen koffie hadden gedronken zijn  Colinda en Francois weer door de hoge sneeuw terug gereden naar Vingelen en heb ik een treinticket gekocht voor Peter.Vergezeld van leesvoer, eten en drinken voor onderweg en zijn nettbrett is Peter rond vier uur naar Tolga gereden en heeft daar bij Nico de auto geparkeerd. Daarna met de trein naar Elverum en dan nog een kleine wandeling naar het ziekenhuis, alwaar het hotel op de bovenste verdieping ligt. Een kamer met eigen badkamer, lekkere stoelen, een televisie en natuurlijk een bed staat tot zijn beschikking. Na wat gegeten te hebben en met mij geskyped te hebben heeft hij nog wat televisie gekeken.
Woensdagochtend eerst gedouched en daarna op weg naar het onderzoek. Dit ging heel goed en nam veel minder tijd in beslag dan het volgens internet zou doen. Er is een zgn. manometrie uitgevoerd.
Dit is een drukmeting van de slokdarm. De arts schuift een slangetje via de neus in de slokdarm. Aan dit slangetje zit een instrument dat de druk kan meten. Door op verschillende plekken de druk te meten,terwijl men water moet slikken,  krijgt de arts een idee van de bewegingen van de slokdarm.
Hierdoor weten we nu zeker dat Peter achalasia heeft. De resultaten worden doorgegeven aan Hamar en we hopen dat de oproep voor de operatie niet lang zal wegblijven.
Nadat Peter eerst nog wat gegeten heeft in het hotel is hij naar het station gelopen en heeft daar om iets over half een de trein terug genomen naar Tolga. Daar aangekomen de auto opgehaald en dan weer terug naar Kåsa. Al met al dus een 24 uur van huis weg geweest.

Maandagmorgen is Peter met Femke naar Tolga gereden zodat de hechtingen eruit gehaald konden worden. Daarna ook gelijk naar de fysiotherapeut.

Maandagavond zijn Peter en ik naar Jan Pallin gereden omdat ik daar de boekhouding na diende te lopen van het samfunnshus. Dit samen met Jan Odbjørn. Het was zo gebeurd en daarna was het tijd voor koffie.
Tegen half elf weer op weg naar huis, ditmaal weer in een sneeuwstorm en het was niet echt lekker rijden. Mijn rechterhand zat letterlijk vastgenageld aan de deur.

Woensdagavond på lofte en donderdagavond waren Peter en ik vrijwillig verplicht bij de lysloipe. Peter voor het inschrijven en de tijdsopname en ik voor de servering. Marianne was er met Nora en Magnus en Jon Petter en Magne met Julie, Simen en Emil. Ook Lars Peder en Jan Pallin.

Vrijdag aan het eind van de middag hebben we naar de start van de Femundløpet gekeken op webtv. Eerst naar de junioren die om 16.00 uur starten en daarna naar de 600 km lopers. Mel Andrews was als negende aan de beurt.Ze startte om 16.39 uur.
Mel was om 23.29 uur binnen in Tufsingdalen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten