zondag 12 januari 2014

Bygdekvinnemoøte på Hovland 12.1.2014

Vandaag worden we wakker en dan is het ver onder nul, om het maar precies te zeggen een temperatuur van minus 29 graden. De kachel wordt opgestookt en Peter en Femke helpen mij om alles klaar te maken voor de møte van vandaag. De bedoeling is nl. dat we eerst vergaderen, daarna eten met koffie en thee en taart o.i.d. na. We maken boterhammen met kaas , kalkoen en zalm en deze worden versierd met ei en paprika. De Belgische wafels zijn gisteren al gebakken en we kloppen nu de slagroom. Tevens bakt Peter nog glutenvrije wafels voor Gunnhild. Theewater wordt gekookt en koffie wordt gezet.
Tegen 11.50 uur komen de eerste aangereden, al snel gevolgd door de rest. Peter en Femke vertrekken daarna naar Dennis en zo kunnen wij beginnen.
Eli Signe, Ann Helen, Åse, Gunnhild, Inger, Tove, Kari Grete, Lina, Bjørg en ik zijn ter stede, terwijl Solrunn, Live en Kjellrun zich afgemeld hebben.
Inger opent de vergadering en er is nogal wat te bespreken en af te spreken. Daarna is het tijd voor eten en drinken en iedereen vindt het gelukkig lekker. Vooral de Belgische wafels met slagroom en poedersuiker vallen in smaak. Als iedereen voldaan is , is het tijd voor de loterij en hebben we weer 580 kr. extra in onze kas. Ideaal eigenlijk, we kopen allemaal een cadeautje en kopen allemaal loten, en zo komt er weer geld in het laadje van de vereniging.
Na nog wat koffie en thee zingen we nog een laatste liedje en daarna is het weer tijd om naar huis te gaan.
Het was een geslaagde middag.
Peter en Femke komen thuis als de dames afscheid nemen en daarna gaan Femke en ik met Nana naar buiten.Nana krijgt sokjes aan omdat ze anders veel last heeft van ijs/sneeuwballen onder haar poten, tussen de tenen. Het is dan wel -29 maar het waait niet en het is lekker om even buiten te zijn. Vooral omdat ik een hevige verkoudheid te pakken heb.

Nana met sokjes en ik bezig om me in het pak te hijsen

Klaar om de kou te trotseren



Geen opmerkingen:

Een reactie posten