maandag 3 februari 2014

Dugnad bij Femundløpet 2014

Zoals vermeld is gisteren de Femundløpet van start gegaan. Eerst de junioren en daarna de 600 km. Zaterdag is het de start van de 400 km.
Peter en ik zijn dan in Tolga aan het werk bij de sætershallen, Peter buiten en ik in de keuken en de verkoop. We hoefden pas om 08.30 aanwezig te zijn en dat is dan toch een beetje uitslapen.
Het is niet erg druk maar wel gezellig.

We zien de eerste junior binnenkomen om 09.36 uur op checkpoint Tolga: Anette Børve Hernes .


Eenmaal binnen, na het verzorgen van de honden natuurlijk, wordt ze welkom geheten door de waarnemend burgermeester  Odd Arne Skjæret  en Kristin Kaasen van het checkpoint.

Ik sta geheel links, verdekt opgesteld.
Daarna is het tijd om te eten en dat wordt geserveerd door Odd Arne.



Welverdiend
Daarna komen er nog meer junioren binnen en ook die verzorgen eerst de honden en leggen ze onder een dekentje.


Ik heb ondertussen wafels gebakken en daarna achter de balie gestaan om te verkopen terwijl Peter lekker buiten bezig was. Yvonne kwam ook gezellig naar de sætershallen en ook Colinda en Matjo kwamen koffie drinken en kijken. Na onze dienst hebben we nog gezellig om de tafel gezeten en wat gekletst.

stemming


Daarna nog wat boodschappen gedaan bij de coop en daar zagen we Ann Helen nog. Die had onze namen op de dugnadslist zien staan bij haar broer en ze was helemaal enthousiast.
Thuis aangekomen was er een brief vanuit Hamar van het ziekenhuis. Peter moet zich daar woensdag 5 maart om 12.00 uur melden en wordt de dag erop geopereerd. Dat duurt gelukkig niet zo heel lang meer.
Peter voelt zich de laatste dagen weer wat minder en hij kan bijna niets eten of drinken.

Zondag zouden we eigenlijk om 12.00 uur weer in Tolga moeten zijn , maar Heidi had ons al gezegd dat dat veel te vroeg was. Ze zou ons wel bellen. Tegen 14.00 uur hadden we nog niets gehoord en toen heb ik zelf maar gebeld. Ze hadden genoeg mensen en aangezien Peter eigenlijk geen energie had kwam dat heel goed uit. We hebben onze twee sweatshirts dus wel heel makkelijk verdiend. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen.
Er is hier in Kåsa weer best veel sneeuw gevallen en het heeft zondag ontzettend gestormd en het was boven nul. Echt niet normaal dus. De ramen zaten vol met sneeuwregen en je zag de sneeuw wegsmelten. Wel lekker dan om binnen te kunnen blijven, wat televisie te kijken en via het internet alles van de Femundløpet te volgen.

Mel doet het goed en is zondagavond om 18.29 uur binnen gekomen op Grimsbu 1. Ze heeft dan 361 kilometer afgelegd en is dan bijna 54 uur onderweg.




Ze is hier om 03.41 uur vertrokken om de ronde af te leggen van 65 kilometer. Die heeft ze afgelegd in 6 uur en na bijna 3,5 half uur rusten is ze op pad gegaan naar Tynset. Ze heeft alle twaalf honden nog voor de slede en voor zover bekend gaat alles prima.

Vandaag is ook een Nederlandse die meedoet met de 400 km aangekomen in Tolga en ze is gespot door Colinda, vandaar dat ik daar ook een foto van kan plaatsen.


Hanneke Scheepers komt binnen op checkpoint Tolga
rustende honden
Vandaag is de wind gaan liggen en het sneeuwt nu ook niet. De temperatuur is ook nu boven nul.
Ik ben met Nana de post gaan halen en het was heerlijk.

Smiley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten