zondag 7 oktober 2012

Week 40 2012

Nadat we zondags via Dennis hadden gehoord dat Mel en Nigel binnen anderhalve week hun huis moeten verlaten, dachten we dat ze misschien hier zouden kunnen komen voor de winterperiode. Immers, plaats hebben we genoeg en ze zouden dan de tijd hebben om iets anders te zoeken.
Ze zijn maandagavond komen kijken en wilden hier graag komen. Jammergenoeg vindt de eigenaar van dit huis , na telefonische navraag, het niet goed. Er gaan nl. allerlei geruchten en dat zijn allemaal negatieve. Dennis is dan inmiddels ook hier en hij gaat navragen bij de eigenaar van Bakken of ze in de hut mogen komen. We zijn heel benieuwd en hopen natuurlijk dat er een oplossing komt.
Hij heeft mijn computer gemaakt en heb nu de mogelijkheid om een dvd te lezen . Tevens bleek mijn microfoon toch kapot te zijn, waardoor de problemen met skype verklaarbaar zijn.Nu dus zolang de microfoon van Peter in gebruik.

Dinsdagmorgen om een uur of elf zie ik ineens alle acht paarden van Marie bij ons op de wei lopen. Ik heb haar gebeld maar ze was niet thuis, sterker nog ze zou pas tegen acht uur thuis zijn.
Op haar verzoek hebben we ons poortje naast het veerooster weer terug erin gehangen en zagen we even later dat Ole Johann ( die door haar gebeld was) zich over de paarden ontfermde.

Bezoek op Jensåsen

Dinsdagavond rijden we naar Tolga om over ons eigen huurcontract te praten. Want we hebben geen idee wat voor plannen Kai en Annelise met Jensåsen hebben. We worden heel hartelijk ontvangen met koffie, blåbærpai en ijs. Tevens moeten we goed kijken , want heel het huis is wit geschilderd. Waar eerst de houten wanden zichtbaar waren is nu alles wit geverfd. Ook verschillende meubels zijn door Annelise wit geverfd. Een heel ander gezicht. Ze moet nu nog een en ander op gaan hangen en dan is ze klaar.
Na wat over en weer gepraat te hebben vraagt Peter op de man/vrouw af , of ze nog langer aan ons willen verhuren of dat er misschien andere plannen zijn. Het komt er op neer dat hun dochter heeft aangegeven dat ze Jensåsen wil kopen.Zij woont nu met haar man en zoontje in de buurt van Oslo en hebben daar vorig jaar een huis gekocht. Annelise gaat er vanuit dat ze op dit moment geen geld hebben om Jensåsen te kopen maar ze gaan met hun dochter praten. Wij hopen natuurlijk dat we hier kunnen blijven wonen en als dat zo is dan willen we wat dingen aan gaan passen. We hebben wel gevraagd of Kai weet waar we nieuwe(ouderwetse) deursloten kunnen krijgen. Hij zegt iemand te weten en gaat er achteraan. We kunnen dan een aantal deursloten vervangen en dan sluiten ze weer goed. We hebben het ook over het terras gehad. Dit mogen we aanpassen maar we hebben aangegeven dat we dat soort dingen alleen gaan doen als we hier echt langere tijd kunnen blijven wonen. Ze laten het ons weten.
Natuurlijk hebben we het ook over Mel en Nigel gehad. Ze blijven op hun standpunt maar hadden wel een lijstje met leegstaande woningen hier in Øversjødalen , Holøyen en Kåsa.
Dit hebben we inmiddels doorgegeven aan Dennis.
Daarna terug naar huis en hebben we nog even geskyped met Femke.

Woensdagavond zijn we på lofte geweest. Het was niet erg druk en een aantal voelde zich niet echt lekker. We hebben gesjoeld en tegen kwart voor acht zijn we allemaal naar huis gegaan.
Daarna geskyped met Femke. Die had een paar mooi laarzen/schoenen gekocht en die konden we dus even zien. Ze was wel erg beroerd: flink verkouden en koorts.

Donderdag zijn we tegen het einde van de middag weer even wat gaan lopen. Het was lekker weer en de zon scheen tegen de Sålekinna.


Uitzicht vanuit Lillemoen richting Sålekinna

Uitzicht richting Langsjoen
Donderdagavond hebben we geskyped met Nienke en Jhon. Yore had net zijn flesje gehad en hij was lekker aan het lachen. Nienke was bij de neuroloog geweest die dag en had , jammer genoeg ,weer een aanval gehad. Even bijgepraat met Jhon die ook erg verkouden was geweest.

Vrijdagmiddag is Peter eerst naar Dennis gereden om de bosmaaier op te halen. Daarna zijn we aan de slag gegaan achter het huis om daar een aantal struiken weg te halen. Je kunt merken dat er al een aantal jaren niets aan is gedaan. Het is lekker weer maar in de schaduw kun je jas goed velen.

De zaterdag begint met een blauwe hemel en een heerlijk zonnetje.Na het ontbijt naar buiten om achter het huis verder te gaan met snoeien. De bovengrond is bevroren en het gras is wit van de rijp.
Maar even later is alles weer groen en is het heerlijk werkweer.




We zagen iets glinsteren en dat bleken ijspegels te zijn.
 




Nadat alles weggesnoeid was en we alles hadden opgeruimd zag het er weer geheel anders uit.

Daarna tijd voor een lekker bakje koffie, ditmaal vergezeld van een lekker marie-koekje. Lekker zittend in de zon, genieten van de stilte, want die bosmaaier maakt toch wel een herrie hoor.

Nadat we op andere plaatsen ook nog wat gesnoeid hadden besloten we om de isolatiematten alvast maar aan te gaan brengen. Het is tenslotte al oktober en dan kan het snel gaan.

Bij de dubbele deuren aan de voorkant

Aan de achterzijde
Daarna is Peter nog even bij Jan geweest voor wat reflectiepaaltjes en kwam Jan zijn houtkliever weer brengen om hier in de garage te laten overwinteren. Koffie gedronken buiten en daarna alles verder opgeruimd.

Mooie zonsondergang

Pannekoeken als avondeten
Sindre bij Peter
Van de week ook een kaartje van Femke gekregen met een highland cow en calf erop.
Daarom hierbij twee afbeeldingen die ik ook heel leuk vind.



Vandaag, zondag, is het erg slecht weer. Het heeft vannacht al heel erg gewaaid en nu regent het dat het giet. Volgens facebook sneeuwt het in Vingelen en Tolga, maar hier gelukkig niet.
Tijd om het weblog bij te werken dus , wat brood te bakken, breiwerk af te maken, en nog wat kleine dingetjes te doen hier in huis.

In werkkleren, met Sindre op schoot, breiwerk afmaken.
Ook hebben we een verlengsnoer , met daarop aangesloten de computers, gelegd naar de kelder. Dit om te voorkomen dat , wanneer de zekering op de begane grond eruit gaat, de computers plotseling uitgaan. Peter heeft wel een stroomaccu op zijn computer zitten maar niet op die van mij. Afgelopen twee winters dus al verschillende keren gehad dat mijn computer uitging doordat de zekering klapte. Alles is nog met 10 amp zekeringen, dus dan weet je het wel.
Peter is aan het einde van de middag nog naar Dennis gereden om melk te halen en nu weten we ook dat Mel en Nigel vanaf morgen voorlopig in de hut daar mogen gaan wonen.
Daarna lekker zelf gebakken brood gegeten en Alt for Norge gekeken.
Nu weer bijna tijd om naar bed te gaan om morgen weer aan een nieuwe werkweek te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten