zaterdag 13 oktober 2012

Harry-handelen in Mora, Zweden op 13-10-2012

Vandaag zijn we om 07.00 uur vertrokken naar Mora in Zweden. Het is 256 kilometer en we waren om ongeveer 10.15 uur op de plaats van bestemming. Na even gezocht te hebben kwamen we even buiten Mora bij de One Dollar Store aan. Er zijn daar meer grote winkels maar deze wilde we eerst bezoeken aangezien we in 2009 ook in een One Dollar Store waren geweest, toen in Sveg.
Het is een enorme grote zaak, een beetje een soort Europris, Kwantum en Blokker bij elkaar.
Na daar een en ander gekocht te hebben , o.a. een koekepan voor kleine pancakes en wat kleine cadeautjes voor de vergadering van de bygdekvinnelaget en voor på lofte , zijn we gaan eten bij de Kebab-zaak. Beide bestelden we een kebab-rolle en dat hebben we geweten. Ze waren zo groot dat we de helft in een doggybag, in dit geval een warmhouddoosje, mee hebben gekregen. We hebben ook een lekkere kop koffie gekregen en daarna zijn we naar de Ica Max gegaan. Dit was echt een enorme supermarkt, waarschijnlijk de grootste supermarkt waar wij ooit zijn geweest.
Het assortiment was enorm en de prijzen, in vergelijking met Noorwegen, erg vriendelijk. Daarbij komt ook nog dat de zweedse kroon lager staat dan de noorse kroon.
Een voorbeeldje : een liter turkisk yoghurt kost daar 21.9 ZK, hier kost een halve liter 54 NK.
Tevens konden we hier osteløpe kopen voor maar 20 ZK per flesje. Normaal kost hij 50 maar het ging uit het assortiment. Van Annelise heb ik een recpt gekregen om tykkmelk te maken,  dus ben benieuwd. Had het nagevraagd in Tynset maar daar koste het 179 NK voor een flesje en dat was ook nog tegen de houdbaarheidsdatum aan.
Al met al hebben we lekker op ons gemak rondgekeken en zelfs een magnetron gescoord. Nu maar hopen dat de electriciteit er niet uitklapt als we hem gebruiken.
Het eindresultaat bij de kassa viel enorm mee en we denken er over om nu maar eens meer daar naar toe te gaan rijden.

                  En hieronder ook de foto's die we zelf gemaakt hebben in de zomer van 2009.
Tegen half acht waren we weer thuis, onderweg had het een beetje gesneeuwd maar alles is prima verlopen. Voor herhaling vatbaar dus.

2 opmerkingen:

  1. Het is dus goed te doen, in 1 dag op en neer? Het is inderdaad de enige iets groterre stad in Zweden in de omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen enkel probleem om op 1 dag heen en weer te rijden. Voor jullie iets verder als voor ons maar dat is maar een half uurtje enkele reis.

    BeantwoordenVerwijderen