donderdag 18 oktober 2012

Perikelen met internet

Nadat het oude modem op 9 oktober de geest had gegeven en we een nieuwe hadden besteld bij Eidsiva, was het dus wachten op het nieuwe modem. Aangezien we vrijdagmiddag, nadat de post was geweest, nog niets hadden ontvangen, hebben we weer maar eens gebeld met Eidsiva.
Ja mevrouw, het is vanochtend!!!!!! om 06.50 uur opgehaald door Tollposten en het moet vandaag vóór 16.00 uur worden afgeleverd. Tegen vijven weer maar eens gebeld: ja mevrouw, we kunnen niet zien in het systeem of het vandaag afgeleverd is bij de Coop in Tolga!!!! Hoezo Coop, het wordt toch thuisbezorgd? Nee dus. Dus dan maar naar de Coop gebeld: neen mevrouw, hier ligt niets en trouwens Tollposten komt alleen op dinsdag en donderdag in Tolga.!!!!!!!!!!!!!!!
Toch maar weer naar Eidsiva gebeld en om uitleg gevraagd. Kunnen we niets meer aan doen mevrouw, is nu in handen van Tollposten. Gewoon afwachten dus. Ta det med ro.

Ach ja, dan is het weekeinde en hebben we ons mobiele internet om alle sociale media te bezoeken en te skypen. Het heeft afgelopen nacht gesneeuwd maar de weg is gewoon schoon.
Zondagmorgen naar Dennis geweest in Kåsa. Lekker koffie gedronken en melk opgehaald en Dennis een goede reis gewenst aangezien hij een midweek naar Helsinki gaat.
Rest van de dag van alles en nog wat gedaan.

Maandagmorgen weer gewoon aan het werk en dan ontvangen we tegen vieren een sms-je van Tollposten dat een pakketje van Eidsiva op ons ligt te wachten bij de Coop in Tolga. Telefonische navraag bij de Coop gedaan, want het is maandag en Tollposten zou pas dinsdag komen. Maar zowaar, er ligt een pakketje voor ons van Eidsiva. Peter is dus naar Tolga gereden en kon maandagavond het nieuwe modem aansluiten. Hiep hiep hoera.

Dinsdag, zo rond de middag, hadden we geen internet meer maar ook geen telefoon en zelfs de mobieltjes waren out of order. Dus we waren letterlijk en figuurlijk van de buitenwereld afgesloten.
Gelukkig was de vaste telefoon zo tegen zessen weer terug en konden we Eidsiva bellen. Die hadden geen contact met de mast en ook niet met ons. Er waren al meer meldingen geweest en ze waren er mee bezig werd ons gezegd. Een uurtje later hadden we weer internet en even later deden ook de mobieltjes het weer.

Dinsdag hebben we ook de paaltjes gezet voor de sneeuw en woensdag werden we wakker en lag er een centimeter of 10 sneeuw. Precies op tijd dus. Zelfs de sneeuwschuiver is weer voorbij gekomen.
's-Middags komt zelfs het zonnetje tevoorschijn en zie je de sneeuw minder worden.

Tegen zessen gaan we naar het samfunnshus. Ik was aan de beurt voor de servering en we hadden verschillende koekjes uit Zweden meegenomen. Ook glutenvrije voor Gunnhild.
Magnhild, onze bibliothekaresse is op 25 augustus 70 jaar geworden. Normaal zou ze de dan moeten stoppen met werken. Ze heeft echter aangegeven dat ze,zolang de gezondheid het toelaat, ze door wil blijven gaan. Daar zijn wij zeer blij mee omdat de bibliotheek heel belangrijk is voor ons allen hier.
Haar baas kwam met een cadeau aanzetten voor Magnhild.
Een mooie plaid van Rørostweed, zo kon ze ook wat op de verwarming sparen werd er bij gezegd.
Ook had hij een hele mooie en grote marsepeintaart bij voor ons allemaal. Deze was ontzettend lekker.

En dan is het donderdag en is alles weer bijna groen, nou ja bruin dus. Het regent,regent en regent en het is 4 graden. De kachel snort en we zijn aan het werk.

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig weer aan 't werk dus!
    Ook leuk verhaal over "jullie" glutenvrije bibliothecaresse! Ik kan me voorstellen dat iedereen het fijn vindt dat ze wil blijven, ook al is ze al 70! Zou wel wat voor mij zijn, zo'n baantje, maar ja, 't is wat uit de buurt;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ria, onze biblothecaresse(Magnhild)is niet glutenvrij maar Gunnhild wel. Je kunt natuurlijk altijd solliciteren, gegarandeerd stressvrij :)

    BeantwoordenVerwijderen