donderdag 25 oktober 2012

TV-aksjonen NRK 21 oktober 2012

Vrijdagmiddag is Kjellrun de collectebus komen brengen voor Peter. Zij moest toch in Tolga zijn en had aangeboden om de bussen voor haarzelf, Gunn Hege en Peter op te halen. Scheelde ons een ritje dus.

Zaterdagavond waren we uitgenodigd bij Tonny en Miranda. De ouders van Tonny zijn nu ook in Tolga komen wonen en zo konden we gelijk met hen kennis maken. We vertrokken in een sneeuwbui en het bleef sneeuwen tot bijna in Tolga. Gelukkig konden we goed rijden en was er niets aan de hand. Tonny en Miranda wonen net buiten Tolga in een zgn. tømmerhus.
Bij aankomst werden we verwelkomd door Maan en Ylva, de twee dochters, en werd gevraagd of we Nana bijhadden. Zij hadden er vorige keer zo lekker mee gespeeld.
We hebben kennis gemaakt met de ouders van Tonny en hebben hun, hopelijk, blij gemaakt met twee schnapsglaasjes met rendieren erop. Hein en Danielle, Remco en Eleonie en kids,Theo,Yvonne en kids(behoudens Meine) en Dennis waren er ook. Hartstikke gezellig. Tegen half twaalf terug naar huis gereden op een schone weg. Vanaf Kåsa lag er wel rotzooi op de weg.

Zondagochtend heeft Peter eerst de piggdek op de auto gelegd. Weersverwachting is toch zodanig dat de sneeuw elk moment kan komen en blijft liggen.
Om 10.00 uur is hij Jan op gaan halen om te gaan collecteren. Dit jaar is het voor Amnesty International: Stå opp mot urett! Rond kwart over twaalf kwam Gunne Hege langs om haar bus te brengen en ze bleef gezellig koffiedrinken. Even later kwamen ook Peter en Jan binnen en hebben ook zij koffie gedronken.
Daarna was het tijd voor de kerk. Vandaag om 13.00 uur aangezien er in Hodalen een kerkdienst was om 11.00 uur. Het was niet druk, ondanks dat er twee konfirmanten werden voorgesteld. Annette en Even Andre zijn volgend jaar op 9 juni konfirmant. In Hodalen waren er zes voorgesteld en eerder waren er in Tolga ook al een aantal voorgesteld. Zo ook Jildou Baas, zij is op 26 mei 2013 konfirmant. Ook was er in de kerk gelegenheid om geld te geven voor de tv-aksjon.
Jan en Inger zijn na afloop van de kerk mee naar ons gegaan. We hebben koffie gedronken en lekker over van alles en nog wat gekletst.
Tegen vieren zijn we naar Kåsa gereden om Kjellrun op te halen. Eerst even bij Dennis naar binnen om flessen af te geven voor de melk. Daar zat  Fam. van Liere lekker binnen aan de koffie en brus.
Daarna zijn Peter,Kjellrun en ik naar de bank in Tolga gereden om de bussen af te geven. We konden koffie,thee of sap krijgen en er waren wafels en chocoladetaart. Even wat nagepraat en daarna terug naar Kåsa. Thee gedronken bij Kjellrun in de stue. Normaal gesproken in de keuken maar ze had expres de kachel in de stue aangemaakt zodat we daar konden zitten.
Daarna de melk in de auto gezet en terug naar huis gereden.
 
Maandag werd bekend dat Tolga weer het meeste,in fylke Hedmark dan,  had opgehaald per inwoner: 81.38 kronen p.p. Landelijk kwamen ze op de 20e plaats. Hartstikke goed dus.
 
Maandag tegen het eind van de middag naar beneden gelopen en nog wat foto's gemaakt.
Tevens wat mos geplukt en te drogen gelegd in de garage.
 


 
 
Maandag en dinsdag was het heel mooi weer en scheen de zon uitbundig. 's-Nachts een lekker nachtvorstje en overdag boven nul.
 

 
 
Dinsdagavond ben ik naar Ann Helen Lien gereden in Kåsa. Volgende week is het jaarvergadering van de bygdekvinnelaget en de boekhouding moest nagekeken worden. Eerst natuurlijk wat gedronken en gegeten en daarna alles bekeken. Aangezien er een kasoverschot was, wat al gemeld was door Inger(penningmeester), gingen we bekijken wat de reden kon zijn.
Het moet komen door het lidmaatschapgeld, want dat was het enige dat niet geheel gedocumenteerd was. Enfin, de boel is goedgekeurd, dus op naar de vergadering op de 29e.
Daarna terug naar huis, kacheltje aan en even wat televisie gekeken. Peter was naar de volleybal en was daarna bij Jan en Inger koffie gaan drinken.
 
Ook woensdag een een hele mooie dag, alhoewel het windje er voor zorgde dat het niet zo lekker was om buiten te zijn. Vandaag vanillepudding gemaakt volgens een oud recept met maizena (die Peter afgelopen maandag in Tolga heeft gekocht) en een vanillestokje. Goed gelukt en smaakte erg lekker. 's-Avonds naar het samfunnshus en daar kregen we een telefoontje van Nienke.
Ze waren naar het consultatiebureau geweest en Yore weegt nu 6.170 gram en staat nu op 4 voedingen. Een bourgondische limburger dus. Binnenkort weer skypen, altijd gezellig om hem te zien.
 
Vandaag, donderdag 25 oktober, is het grijs. Vannacht was het -14 en nu, om 12.00 uur is het -2.9.
De sneeuw begint te vallen, zou het nu echt blijven liggen?
 
Sindre en Mickey vinden het wel goed zo, lekker samen in een mandje.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten