vrijdag 17 augustus 2012

14 augustus 2012

Dinsdag 14 augustus was het dan zover. Om 04.00 uur liep de wekker af en maakte wij ons klaar voor de trip naar Nederland. Femke brengt ons naar Røros en daar arriveren we om 06.00 uur. In Øversjødalen was het 13 graden en bij het vliegveld 8 graden.
Het alarm ging zowel bij Peter als bij mij af en Peter werd zelfs gefouilleerd. Het vliegtuig vertrekt op tijd en na twee kopjes thee arriveren we ook op tijd op Gardermoen. Bij het uitstappen worden we naar een bus gedirigeerd die ons naar de aankomsthal brengt. Bagage ophalen en dan weer inchecken en bagage afgeven. Daarna naar de douane, een lekkere lange rij deze keer maar het gaat best wel snel. Ook hier is Peter de pineut en wordt hij weer gefouilleerd. Na een kopje koffie en een stuk eplekake is het tijd om naar de gate te gaan. Niet naar 36 zoals vermeld op de ticket maar naar 47a, een andere kant op dus. We kunnen gelijk door en aangezien het vliegtuig niet vol zit hebben we lekker veel plaats. Ook hier weer op tijd vertrokken en ook weer wat te drinken gekregen. Dit keer geen broodjes bij de KLM maar een zakje pretzels en/of koekjes. Bij aankomst op Schiphol is het warm, erg warm dus. Bagage opgehaald en daarna een stokbroodje tonijn en drinken gekocht. Daarna naar de balie van het verhuurbedrijf om de auto op te halen. Dit duurde erg lang en op de vraag of wij een fiat 500 wilde, hebben we nadrukkelijk nee gezegd.Het is een opel agilla geworden, klein maar hij rijdt lekker. Het was wel een eind lopen om hem op te halen en hij bleek ook nog een kleine schade te hebben. Nadat de verhuurder dit genoteerd had konden we op weg naar het zuiden.
We besloten om eerst de bagage af te geven in Bilzen en om daarna door te rijden naar Maastricht. Jhon ving ons op en we zijn samen naar boven gegaan.



Nienke zat buiten met Yore en ook Leo, de vader van Jhon zat buiten.



We hebben het geboortekaartje gekregen en bewonderd en pas 's-avonds gezien dat de opa's en oma's vernoemd zijn: Yore Geertruida Leonardus Petrus Wilhelmina



Natuurlijk hebben wij ook Yore vastgehouden en ik hem hem zijn flesje gegeven. Was weer wel even wennen hoor.



We zijn met zijn allen naar de Brusselse Poort gelopen, een groot winkelcentrum vlak in de buurt.
Op de terugweg kreeg Nienke een kleine aanval, dat gelukkig vrij snel overging.
Thuis kreeg Yore zijn flesje en ging hij daarna de box in .


Tegen 21.00 uur zijn we terug gereden naar Bilzen. Onderweg en frietje joppiesaus gekocht en in het huisje nog wat televisie gekeken. Daarna lekker naar bed.

1 opmerking:

  1. Een hele overgang van de Noordse kou naar de hitte van de Lage Landen;-) En nog gefouilleerd worden ook! Fijn dat jullie je kleinkind hebben kunnen bewonderen, het is echt een klein schatje zo te zien!

    BeantwoordenVerwijderen