donderdag 23 augustus 2012

19 , 20 , 21 ,22 en 23 augustus 2012

Zondagmorgen worden we wakker en na een lekkere douche ontbijten we buiten. Matthijs heeft Emmelie al opgehaald en we hebben hem een fijne vakantie toegewenst aangezien ze maandag zullen vertrekken naar Frankrijk. Ze gaan naar het huis van Bert en Adri.
Tegen half elf vertrekken Peter en ik naar Roosendaal om naar opa Frans te gaan. Daar zitten Ria en Wout ons ook al op te wachten. Even later komt Jasper ook nog.
Opa heeft speciaal koeken gekocht en die gaan er goed in. Ook hier hebben we het natuurlijk eerst over Yore , Nienke en Jhon. Ook over het grapje dat opa Frans eerder deze week gemaakt heeft. Hij had tegen Ria en Wout, die toen op de koffie waren bij hem, gezegd dat hij een nieuwe auto heeft gekocht. Ze waren stom verbaasd en pas toen ons pa de deur open deed en de loopauto van Yore liet zien, begrepen ze dat ze erbijna ingetuind waren. Ons pa heeft nog steeds humor dus.
Tegen drieën rijden we terug naar Nispen en genieten we van de rust in de tuin. 's-Avonds eten we lekker nassi en daarna koffie met een stukje taart. We zitten tot een uur of tien buiten en daarna laat Peter alle gemaakte foto's zien aan Bert en Adri. We kijken nog even naar het nieuws en gaan daarna naar bed. We nemen alvast afscheid van Bert aangezien deze al vroeg gaat werken maandag. Deze nacht slapen we erg slecht. Het is warmer dan ooit en Peter heeft een kriebelhoest.

Maandagmorgen pakken we de boel weer in de auto en na het ontbijt nemen we afscheid van Adri.
Het is gelukkig niet meer zo warm, een graadje of 25.
We rijden naar Den Dolder voor onze afspraak bij de Havebo Groep B.V. Het is gelukkig niet druk onderweg zodat we mooi op tijd arriveren. We worden gefeliciteerd door het gehele team. Aangezien er geen problemen zijn, behalve dan het feit dat er jammer genoeg echt weinig werk is, verloopt het allemaal soepel. We spreken ook over een nieuw soort van project dat Peter zal gaan uitproberen. Misschien dat dat het later ook kan gaan doen in Noorwegen. We gaan daarna samen met Bram lunchen bij de Egelantier. Dit ligt naast het spoor en er komen nogal wat treinen langs. Het eten is echter voortreffelijk en daarna lopen we terug naar het kantoor. Hier nemen we afscheid van Bram en vervolgen onze reis richting Spijkenisse.
Bij het binnenrijden van Spijkenisse belanden we in de file en over de laatste vijf kilometer doen we dus een ruim half uur. We besluiten om nog een en ander te gaan halen om mee terug te nemen naar Noorwegen. Niet te veel want de bagage mag maar 15 kilo wegen in het vliegtuig van Gardermoen naar Røros. Daarna gaan we naar Ria en Rinus. We worden ontvangen door Ria en Max en Donna. Later komt ook Rinus thuis en gaan we lekker spare ribs eten. Het is dan goed uit te houden in de tuin. Zoals altijd is het gezellig en hebben we van alles en nog wat om over te kletsen.We gaan tegen tienen naar binnen omdat de muggen gaan steken en om elf uur gaat Rinus naar bed. Hij staat dinsdags altijd vroeg op zodat hij na werktijd kan gaan sporten en toch op tijd thuis kan zijn. Niet lang daarna gaan ook wij naar bed. Omdat Rinus het zolderraam al lekker had opengezet was het goed om te doen in de slaapkamer. We hebben dan ook heerlijk geslapen.

Dinsdagmorgen douchen we en ontbijten daarna gezellig met Ria. Deze keer is ook Tinker, de hond van de buurvrouw aanwezig. Ze kan zeer goed overweg met Max en Donna.
Tegen half elf vertrekken we , na afscheid te hebben genomen van Ria, weer naar Schiphol. Daar leveren we de auto in en gaan dan , na onszelf en de bagage ingecheckt te hebben, lekker eten bij de foodcorner. Bij de douane was het weer prijs maar met de schoenen uit was het geen probleem. Daarna nog even rondkijken en dan naar de gate. Daar is het een drukte van belang. Deze keer zit het vliegtuig vol en Peter en ik zitten achter elkaar in plaats van naast elkaar.
Het vliegtuig vertrekt op tijd en we komen ruim voor geplande aankomsttijd aan op Gardermoen. Bij het ophalen van de bagage is het een drukte van belang. Het duurt even voor onze bagage er is maar we hebben gelukkig genoeg tijd. Weer inchecken en daarna naar gate 14d voor de laatste vlucht van vandaag. Hier ontmoeten we Ragnhild Aashaug die ook naar Røros zal vliegen. Als we de bus in moeten die ons naar het vliegtuig zal brengen, begint het te regenen. Het vliegtuig vertrekt een kwartier te laat en is bijna tien minuten te laat in Røros. Hier staat Femke ons al op te wachten. We doen gauw wat boodschappen bij de kiwi en rijden daarna via Tolga, alwaar we tanken en een ijsje kopen, verder naar Øversjødalen. Onderweg begint het te regenen en ook de temperatuur is een stuk lager dan de laatste dagen. Een graadje of tien.
Thuis aangekomen zijn Nana, Sindre en Mickey erg blij en weten van gekkigheid niet wat ze moeten doen. We eten wat en laten Femke de gemaakte foto's en filmpjes zien.
Daarna kijken we nog wat televisie en heb ik al gekeken naar de zakelijke e-mails die zijn binnen gekomen. Morgen beginnen we weer met werken en kunnen we terugdenken aan een hele leuke week met een schat van een kleinzoon. We zullen gauw wat foto's laten afdrukken.

Woensdag gaan we gewoon weer aan het werk en het is al gauw weer als vanouds. Behalve als ik naar de foto van Yore kijk. Wat een lekker mupke is het toch.
's-Avonds gaan we naar het samfunnshus en is Peter aan de beurt om iets mee te nemen. Natuurlijk een mooie gelegenheid om de echte Nederlandse traditie voort te zetten: tracteren op beschuit met , in ons geval, blauwe muisjesOp donderdag zijn we gewoon aan het werk en krijgen we met de post een heel leuk kaartje van Theo en Yvonne en de kids om ons te feliciteren met ons kleinkind. Hartstikke leuk.
Even later gaat de bel en staat Kjellrun voor de deur met een mooi plantje en een kaartje. Omdat we bestefar en bestemor zijn geworden. Peter moest nog verder werken maar ik heb samen met Femke en Kjellrun lekker wat gedronken en gegeten. Ook hebben we lekker gekletst. We zijn weer wat meer op de hoogte van het reilen en zeilen hier in de buurt.
Hartverwarmend, al die felicitaties die we hebben gekregen per telefoon, per mail, per post , via facebook en persoonlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten