donderdag 30 augustus 2012

Van alles wat

Vrijdag 24-8-2012 moest Peter zich weer melden bij de dokter voor de bloedwaardes. Alles was weer goed en dus kan hij weer vier weken vooruit.
Femke is 's-middags naar Tynset gegaan. Eerst naar de kapper en daarna boodschappen gedaan.
's-Avonds is Femke naar Mel en Nigel geweest voor de welbekende filmavond.

Zaterdag 25-8-2012 eerst uitgeslapen en wat aangerommeld. Wat gewerkt, gepoetst,gelezen etc.
Inger kwam  de post ophalen en ze heeft nog koffie en  beschuit met muisjes op.

Zondag 26-8-2012 kwam Jan nog even op de koffie, alvorens hij naar Gardermoen vertrok. Hij vliegt maandag al vroeg vanuit Gardermoen naar Kirkenes voor de een of andere landelijke bijeenkomst.
Aan het einde van de middag kwamen Matjo,Colinda en Tino nog even langs. Tino had gewerkt bij Dennis. Ze hadden een stekje bij en een geurzakje, altijd welkom.

Maandag 27-8-2012 was Peter niet lekker. Hij rilde van de kou , alles deed zeer en hij had hoofdpijn. Hij heeft het merendeel van de dag wat geslapen en aan het einde van de dag ging het gelukkig weer wat beter. Het weer was in de loop van de dag ook beter geworden en Femke en ik zijn nog even met Nana gaan lopen.
Ook kregen we vandaag een kaartje van Tante Bertha met felicitaties voor opa Peter en oma Ingrid. Tante Bertha ( 76 jaar ) is een zus van mijn overleden moeder en zij is nog heel kwiek. Ze heeft zelfs afgelopen maand voor de 34e keer de vierdaagse van Nijmegen gelopen. Ze is altijd heel attent en verblijdt iedereen altijd met een kaartje , telefoontje of een bezoekje. Dank je wel tante Bertha.
Vanavond geen noorse les. Peter en ik hadden al besloten om er niet naar toe te gaan. In plaats daarvan willen we zelf zoveel mogelijk noors lezen, praten en schrijven. Tevens aan Jan vragen of hij een en ander na kan kijken voor ons.
We hebben dus vanavond naar Gøy på Landet en 71° Nord gekeken. Beide begonnen vanavond weer.

Dinsdag 28-8-2012
Niets anders dan regen,regen,regen en nog meer regen.
Gewerkt en tevens de diepvries ontdooit, schoongemaakt en weer vol geladen. Gelukkig dat we een koelbox hebben en de combi koel-vriescombinatie hiernaast.
Femke is haar leerboeken van Speco op marktplaats aan het zetten. Hopelijk kan ze zo nog wat geld verdienen.

Woensdag 29-8-2012 is Femke al vroeg uit de veren om Ola Petter te helpen met het vangen van de kippen. Helaas voor haar kreeg ze problemen met ademen. Met en zonder stofkapje bleek het een probleem. Ze heeft het in ieder geval geprobeerd en Ola Petter vertelde dat er meer mensen waren die er problemen mee hadden.
Het ziet er naar uit dat Femke volgende week verschillende boeken mee naar Nederland kan nemen om ze daar op de post te doen. Via marktplaats verschillende boeken verkocht. Levert toch weer wat extra's op voor een arm studentje.
Het is vandaag mooi weer en rond de middag gaan ook de katten naar buiten. Sindre is als gewoonlijk niet ver weg van huis en hij zorgt er dan ook voor om op tijd binnen te zijn.
Ik zit niet lekker in mijn vel en besluit dan ook om niet naar på lofte te gaan. In plaats daarvan gaan Peter en ik hout zagen. Lekker bezig geweest en daarna weer wat opgeknapt. Daarna nog wat televisie gekeken. De opening van de paralympics.
Mickey is nergens meer te zien en hoe we ook roepen en met eten rammelen, ze komt niet opdagen. Als we naar bed gaan is ze er nog steeds niet.

Donderdag 30-8-2012 ziet Peter Mickey 's-morgens vroeg bij de garage zitten. Als hij naar beneden gaat en de deur openmaakt komt ze heel snel aangelopen. Ze ziet er goed uit en gaat gelijk slapen.
Gelukkig weer veilig en wel op het honk.
Femke gaat tegen negenen naar Mel en Nigel om mee te helpen met het trainen van de honden.
Dit gebeurt vandaag op de bomveg van Øversjødalen naar Narbuvoll.

Hier wat foto's van Mel en Dennis met de honden.




 
 

Femke kwam tegen vieren terug en ze had een leuke dag gehad. Ze had zelf ook de atv mogen besturen en is dus weer een ervaring rijker.
 
Na het eten kwam Ola Lien langs met de vorig jaar bestelde jas voor Peter en een broek voor mij. Beter laat dan nooit zulen we maar zeggen. Het staat dan echt te spoelen en je kunt de bergen niet meer zien.
 
Femke gaat er nu weer vandoor. Ze gaat weer film kijken bij Mel en Nigel. Ja dat krijg je ervan als je zo'n grote verzameling films hebt. Dat nodigt uit.
 
 
 
 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten