zondag 15 juli 2012

Øversjødalen, Svarthaugen,Kåsa,Øversjødalen

Vandaag hadden we afgesproken met Matjo en Colinda om naar het gedenkteken van een vliegtuigongeluk in 1956 bij Hummelfjell te gaan lopen. We zouden elkaar om 10.30 uur bij de Fjellstue in Hodalen ontmoeten om dan gezamelijk op stap te gaan.
Aangezien het echter best wel veel geregend heeft afgelopen week en het vorige week al heel nat was op die route, hebben we gezamelijk, telefonisch, besloten om naar Svarthaugen te lopen.
Matjo en Colinda hebben hier eerst samen met ons koffie gedronken en de bui uitgezeten en daarna zijn we om 11.00 uur vertrokken, de bomveg op richting Narbuvoll.
Peter en ik hadden al een keertje een stukje daarvan gelopen, een iets groter gedeelte met de langlaufskí's gedaan en in 2010 hebben we hem geheel met de auto gereden.
Het is een grindweg die goed te lopen is en waar je mooie vergezichten kunt zien, bijvoorbeeld terugkijkend richting Øversjødalen en dan het Oversjoen zien liggen.



                                          Of deze mooie bloemetjes aan de kant van de weg.



                                                       
                                                         Even poseren voor Colinda.




                                                        En natuurlijk Colinda zelf.



                                                          Onze Nana mocht ook mee.


Bij Svarthaugen aangekomen hebben we koffie gedronken en een boterham gegeten. Er zou een pad moeten liggen vanuit Svarthaugen naar Kåsa. Volgens de kaart zou hij vlak bij de langlaufloipe moeten beginnen. We hebben een soortemet van pad gevonden en besloten om het gewoon maar te gaan proberen. We wisten dat er vorig jaar lintjes waren opgehangen om de route duidelijk te maken maar die hebben we in het geheel niet gezien. Waar ze zijn gebleven weten we niet maar we hebben het dank zij de kaart en het richtingsgevoel van de beide heren toch maar gevonden. Het was een hele leuke tocht en we hebben eigenlijk maar een paar spatjes regen gehad. Af en toe kwam de zon en dan was het gelijk weer erg warm.
Op een gegeven moment kwam , in de verte , de weg van Tolga naar Øversjødalen in zicht.




        We besloten om hier nog een rustpauze te nemen alvorens af te dalen naar Kåsa.



Nadat iedereen wat gegeten en gedronken had en Nana ook wat lekkers had gehad zijn we verder gelopen. Het ging lekker omlaag en hier en daar stond er een boompje op het pad. De muggen kwamen ook weer kijken en nu had ik veel plezier van mijn net aangeschafte muggenhoedje. Ben wel gestoken in de palmen van beide handen maar dat gaat ook weer wel over.
We kwamen langs de wei van Dennis waar het gras gelukkig al wat begon te groeien.



En dan is het nog een klein eindje naar Bakken, de boerderij van Dennis.



Kjellrun was het gras aan het maaien en vroeg gelijk of wij koffie wilden komen drinken. Dat hebben wij met twee handen aangenomen en het was erg gezellig. Daarna hebben we Femke gebeld en die is ons op komen halen met de auto. 
 Noortje bij de deur van Kjellrun.

1 opmerking:

  1. Hai ik heet Corry en ik woon sinds 2011 in Noorwegen wat een mooie tocht zeg !!Ik ken Colinda via facebook en af en toe kletsen we even.
    Dus vandaar dat ik op je site terecht kwam, maar ziet er geweldig uit.

    Vriendelijke groet,
    Corry

    BeantwoordenVerwijderen