vrijdag 13 juli 2012

Røros by night 13 juli 2012

Vrijdag zijn Peter,Femke en ik tegen 18.00 uur naar Røros gereden. De reden was dat de winkels tot 24.00 uur geopend waren en dat er allerlei dingen te doen zouden zijn in de straten. Van grillen tot muziek, rondrit met paard en wagen en allerlei aanbiedingen.
Aangezien we nog wat boodschappen nodig hadden en het ons niet uitmaakte of we die in Tynset of Røros zouden halen, besloten we om een en ander te combineren.
Bij aankomst was het al redelijk druk en we besloten om eerst naar de europris te gaan omdat die om 20.00 zou sluiten. Zo gezegd,zo gedaan. De sinaasappelsap en wat andere dingen waren zo gepakt en zo ook een kleine koffer op wieltjes om als handbagage mee te nemen in het vliegtuig. Die stond al wat langer op het lijstje en hij was zeer goed geprijsd.
Daarna de auto op de parkeerplaats bij de kiwi weggezet en toen naar de domus voor het welbekende wc-bezoek. Daarna gezellig geslenterd door de straatjes, naar wat muziek geluisterd en diverse winkeltjes ingegaan. Het weer viel mee, we hadden de paraplu's maar af en toe nodig. We hadden gelezen over een verkoop van allerlei kleding met hoge kortingen en jawel die hebben we gevonden. Femke heeft een softshelljas gevonden, Peter een rood geruite houthakkersjas en ik een hoed met muggegaas.



Daarna was het tijd voor een broodje en een kop koffie bij de bakkerij tegenover de domus. Het begon toen erg hard te regenen en we hebben dan ook op ons gemak gegeten en gedronken. Daarna, het was gelukkig gestopt met de regenbui,  zijn we terug naar de auto gelopen en zijn we naar de Rema gereden. Hier hebben we boodscahppen gedaan en net toen we aan het afrekenen waren gebeurde er iets met de stroom. Een gedeelte van de winkel zat zonder licht maar de deuren werkte gewoon. Enfin, wij alles in de auto gezet en terug naar huis gereden. Onderweg is ons eigenlijk niets speciaals opgevallen maar toen we thuis kwamen merkte we dat de stroom was uitgevallen. Volgens de electrische wekker was dat gebeurd om 21.12 uur , een uurtje voordat we thuis kwamen. Femke is even naar Bjørn Olav gelopen om te kijken of het ook bij hem was. Dit was dus het geval in heel Noord-Østerdalen zou later blijken. Gelukkig was het leed een kleine tien minuten later verholpen en gingen ook koelkast en vriezer weer aan. Boodschappen opgeruimd en nog wat tv gekeken en daarna naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten