maandag 9 juli 2012

Røros , visite , fias en slecht weer

Zaterdag 7 juli zijn Peter en ik naar Tolga gereden. Er was een auksjon in de sæeterhallen en we wilden gaan kijken of er eventueel iets bijzat. We hebben even rond gelopen maar besloten daarna om naar Røros door te rijden. Konden we een kijkje nemen in de gallerie K44 waar o.a. Colinda haar mandela's tentoonstelde. Colinda was er niet , Kari wel , en we hebben dus gewoon wat rond gekeken.
Daarna hebben we een lekker broodje gegeten bij de bakker tegenover de domus. We liepen Carmen nog tegen het lijf en ook hebben we Hein en Daniëlle gezien. Daarna boodschappen gedaan bij de Rema en toen terug gereden. In Holøyen gestopt bij Magnus alwaar we in de stal naar de kippen en de geiten hebben gekeken. De vader van Magnus was een geit aan het scheren maar hij stopte om ons een en ander te vertellen over de verschillende geiten die hij had. Magnus heeft nog wat laten zien van het kippenhok en hij vertelde ons wat de geiten allemaal eten etc. Daarna in het slechte weer doorgereden naar huis, lekker koffie gedronken, boodschappen opgeruimd en naar de tour gekeken.

Zondag 8 juli zijn Matjo,Colinda,Tino en Loreena op visite geweest. Ze hadden Evelien bij zich die samen met Colinda op noorse les had gezeten in Essen,België. Evelien komt oorspronkelijk uit Hoeven, woont nu in Breda maar werkt bij de rmd in Roosendaal. Hele bekende plaatsen dus voor ons. We hebben lekker koffie/thee gedronken en het was weer heel gezellig. De rest van de dag doorgebracht met een boek en lekker languit voor de tv naar de tour de france gekeken.
We hebben de gehele dag in de wolken doorgebracht, letterlijk dus. Het heeft geregend en de vooruitzichten zijn niet zo best.

Maandag 9 juli kwam er een wagen van de fias het erf opgereden en na vijf minuten vertrok hij weer. Heel raar aangezien we niemand gezien hadden en er ook zeker niemand bij de sceptic tank was geweest. Dus eerst naar de buren gelopen om te kijken of de wagen daar misschien naar toe was gegaan. Daar was hij niet dus toen maar gebeld naar kommune en de fias. Bij de fias zeer vriendelijk te woord gestaan en hij zou terugbellen. Nog geen twee minuten later belde hij en vertelde dat de chauffeur had gezien dat er alleen water in zat. Op mijn verhaal dat wij niemand hadden gezien bij de sceptic tank reageerde hij dat hij zou gaan bellen met de baas van de chauffeur. Nog geen tien minuten later was de wagen van de fias terug op het erf. De twee medewerkers lieten zien dat de sceptic tank alleen water bevatte, alleen zij wisten niet dat er nog twee putten waren. Zij hebben gekeken en deze zatern behoorlijk vol. Ze zijn nu dus geleegd en er is een aantekening gemakt waar ze liggen enz. We kunnen er nu dus weer even tegen. Ik heb de medewerkers van de fias bedankt dat ze terug gekomen waren en heb ook de telefoon nog maar even gepakt. Goede service van de fias dus.

Peter(in het geel) als putjesschepper. Een droom is uitgekomen :)






Femke heeft ondertussen cupcakes gebakken. Aangezien we alleen xl-vormpjes hadden zijn ze iets groter uitgevallen dan normaal.


                                                                         Maar lekker zijn ze.

Nu nog even naar de tour kijken, eten en dan gaat Peter vanavond naar de volleybal en ik heb een vergadering in het samfunnshus inzake Olsok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten