donderdag 5 juli 2012

Verjaardag Ingrid , volleybal en dierenarts

Vrijdag 29 juni ben ik 52 jaar geworden. Femke moest werken op Litun dus Peter en ik waren met zijn tweetjes. Het was een gewone werkdag maar met heel veel gelukwensen op facebook, mailtjes, kaartjes en telefoontjes. Bedankt allemaal dat jullie mij niet vergeten zijn.

Zaterdag 30 juni hebben Peter en ik ons bezig gehouden met het opruimen van de boomstammen die we vorig jaar gekapt hebben. Het is een heidens karwei , maar als je elke dag of bijna elke dag iets kunt doen, dan zie je vooruitgang en dat is wel een heel erg lekker gevoel.
Alle beestjes lekker buiten.

Sindre, moe na een hele dag buiten spelen.


Maandag was het prachtig weer en waren de twee buitengehangen wassen in een mum van tijd weer droog. Om een uur of drie begon het wat te regenen maar daarna was het weer droog.
's-Avonds was het weer volleybal in het samfunnshus en daar is Peter naar toe gegaan. Zo ook Dennis en Mel en Nigel. In de tweede minuut ging het fout met Dennis. Hij kwam verkeerd op zijn voet terecht en had ontzettend veel pijn. Hij is daar wel gebleven en kwam daarna nog bij ons koffie drinken. Nigel reed in zijn auto omdat hij zelf bijna niet kon lopen etc. Hij was die dag naar Tynset geweest en heeft voor ons een tweedehands grasmaaier gekocht die hij op de aanhanger bij hem had.
Jan Pallin kwam ook nog koffie drinken en heeft nog wat over Montenegro verteld alwaar hij net vier weken vakantie had gevierd.
Nigel heeft Dennis naar huis gebracht en Dennis heeft bijna niet geslapen ivm de pijn.

Dinsdag zijn Mel en Nigel met Dennis naar de dokter in Tolga gaweest en van daaruit naar het ziekenhuis in Tynset. Men dacht eerst dat er iets gebroken was maar het blijkt een (in)gescheurde band te zijn. Hij heeft nu krukken en hij moet in beweging blijven maar er niet op steunen.

Alle beesten waren vandaag buiten en onze Mickey zat zelfs op het dak van een van de hutjes.
Ze kon er schijnbaar zelf niet af want ze bleef maar miauwen totdat ik haar eraf kwam tillen.

 




Sindre was al eerder naar binnen gekomen. Het leek of hij iets in zijn keel had want hij moest alsmaar slijm overgeven. Kunnen niets vinden en gelukkig eet hij gewoon.

Woensdag had Peter om 10.15 uur een afspraak bij de dokter in Tolga om bloed te prikken. Dat duurde en duurde en omdat we om 11.00 uur in Tynset diende te zijn bij de dierenarts zijn we maar doorgereden. De assistente belde daarna nog om haar verontschuldigingen aan te bieden maar hij moet nu dus wel een andere keer terugkomen.
Bij de dierenarts hebben alle beesten hun vaccinaties weer gekregen en heeft de dierenarts nog naar de bultjes van Nana gekeken. Het zijn ouderdomsbultjes en zolang ze er geen last van heeft kunnen ze blijven zitten. Aan Sindre kon ze niets ontdekken. Hij heeft vandaag ook gewoon gegeten en ziet er niet ziek uit. Wel maakt hij af en toe rare geluiden. Het is geen niesen maar wat dan wel.
Weer thuis hebben we iets gegeten en daarna weer aan het werk gegaan.
Femke heeft broden gebakken want die had 's-avonds een sæteravond van een aantal mensen die bij Litun werken. Ze is om 17.30 uur weggereden naar Tolga alwaar ze achter de rest aan is gereden naar de sæter. Ze was om 23.30 weer thuis.
Peter en ik hebben het laatste hout wat in de garage lag gekliefd en gestapeld. Dit keer buiten want in de garage is geen plaats meer.


Donderdag 5 juli
Vandaag weer heerlijk weer maar we hebben Sindre binnen gehouden. Heb hem wat water  gegeven en houden hem goed in de gaten. Hoeft niet over te geven maar slaapt heel veel. Gelukkig heeft hij vanavond wat gegeten en is hij wat levendiger.
We hebben een hor gemaakt op de kamer van Femke aangezien zij vannacht lek is gestoken. Normaal heeft ze er geen last van en ben ik de pineut.
Peter is nu naar Dennis om te helpen met het verwisselen van de banden van de aanhanger en ik ben dus bezig met het blog en het beantwoorden van een aantal mailtjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten