zaterdag 21 juli 2012

Olsok i Tolga lørdag 21. juli 2012

Feiring av Olsok har lange tradisjoner i Tolga. I dag fremstår det ukelange arrangementet som regionens største kulturarrangement på sommerstid. Både innbyggere, utflytta tolginger og tilreisende fra fjern og nær setter umåtelig pris på “Olsok i Tolga”. Blant mer enn 40 ulike arrangementer spredt utover kommunen, er vi sikker på at du finner flere som passer for deg!

Olsok i Tolga er en ukelang nytelse av små og store arrangementer, ute og inne i hele kommunen vår. Vi ønsker alle våre innbyggere og besøkende en flott herlig sommeruke med gode opplevelser.


Het feest van St. Olaf heeft een lange traditie in Tolga. Vandaag begon  het grootste culturele zomerevenement van de regio.
Zowel de bewoners, oudbewoners en bezoekers die overal vandaan komen , waarderen in hoge mate de "St. Olaf in Tolga."                                                                       
Aangezien er  meer dan 40 verschillende evenementen zijn ,verspreid over de gemeente, zijn wij ervan overtuigd dat er altijd iets voor U bij is! 

Het feest van St. Olaf in Tolga is een week lang  kunnen genieten van kleine en grote evenementen, binnen en buiten in heel onze gemeenschap. Wij willen dat al onze burgers en bezoekers een prachtig mooie zomerweek hebben met goede ervaringen.

Vandaag zijn wij dus naar Tolga gereden om te genieten van een aantal evenementen die vandaag plaatsvonden. Het was lekker weer dus we konden gewoon zonder jas en met korte mouwen rondlopen.
Eerst zijn we naar de Tøy Sentralen gegaan, alwaar een tentoonstelling was van o.a. Randi Eilertsen. We hebben een heel mooi schilderij gezien maar gezien de prijs hebben we besloten om het maar te laten hangen. We hebben wel de prijslijst met afbeeldingen meegenomen. 
Bij het station kwamen we Kenny en Hannah tegen die weer op weg waren naar Amerika. We hebben hen een goede reis gewenst en gezegd dat we graag via facebook in contact blijven.
Daarna zijn we naar de frivilligsentrale gegaan alwaar we wat rond gekeken hebben op de snuffelmarkt. Daar heb ik een zakfles gekocht , hij was maar 10 Nkr. , en daar hebben we ook koffie gedronken en even lekker gezeten.
Toen zijn we naar het Dølmotunet gegaan waar een bruktmarked was. Tegen het betalen van 60 Nkr per volwassene konden we het terrein op en hebben we lekker rond geneusd.
We hebben daar ook een hamburger gekocht en die lekker in het zonnetje opgegeten.Het was behoorlijk druk en we hebben ook enkele bekende gezien uit Øversjødalen , Holøyen en Tolga, zowel noorse als nederlandse.We hebben de Femundløpet gesponsord door een pet voor Peter te kopen. Tevens een doek gekocht die je kunt gebruiken als cap, haarband en shawl. Femke heeft een shirt met lange mouwen gekocht waarop staat: jeg er med.

Voor de kinderen was er een mogelijkheid om met ski's te springen op een grasbaan.


We besloten om niet naar de veiling te gaan die om 15.00 uur zou starten maar i.p.v. daarvan wat boodschappen te gaan doen bij de coop. Daarna lekker terug naar huis gereden.

Score van de dag


Deuren open , beestjes buiten , koffie drinken en daarna nog wat werken in de garage. We waren de deuren van de paardenstallen aan het demonteren en dat is nu klaar.

We hebben eigenlijk nog geen muizen gezien van het jaar maar vandaag kwam Mickey er met eentje aangelopen. Goed van haar en goed voor ons.Geen opmerkingen:

Een reactie posten