zaterdag 3 december 2011

Sinterklaasfeest



Vandaag, 3 december 2011, hebben we Sinterklaas gevierd. We wilden de traditie niet verloren laten gaan en hebben , samen met een paar andere Nederlanders uit de Kommune Tolga, een paar dingen kunnen regelen.
Toen we lieten weten wat we wilden gaan doen kregen we ook aanmeldingen van buiten de Kommune Tolga. Leuk om te weten dat ook andere mensen deze gebeurtenis graag vieren.
We hebben ook Dorthe Iversen van de Kommune Tolga uitgenodigd en via via ook Marit Gilleberg, Bjørg en Per Arne met hun zoontje Ole Leon en ook nog een buurvrouw uit Vingelen.
Hein en Daniëlle Driehaus hebben hun werkplaats beschikbaar gesteld en diverse mensen hebben hun geholpen met opruimen en versieren van deze mooie grote ruimte midden in Tolga.
Alle ouders namen zelf de cadeautjes mee voor hun kinderen en deze werden (buiten het zicht van de kinderen) in het magazijn gezet. Natuurlijk in de zakken van Zwarte Piet.
Eleonie Pijl heeft een leuke quiz in elkaar gezet en deed ook het voorwoordje.
We hadden gevraagd of iedereen eten en drinken en bekers etc. mee wilde nemen en ook iets om op te zitten. Al het eten en drinken werd op een grote tafel gezet en na de quiz kon een ieder hier van nemen wat hij of zij wilde hebben.
Bij binnenkomst kreeg iedereen een kaartje met Sint of Piet erop. Zo hadden we twee teams met Eleonie als leidster en Hein voor het bijhouden van de score. Team Sint heeft gewonnen en mocht als eerste naar de tafel om zich te voorzien van iets lekkers en wat te drinken.
Tijdens het eten en drinken hebben we met de mensen uit Tynset , Dalsbygda en Røros kennis gemaakt en hebben we lekker met iedereen kunnen kletsen. Het was heel gezellig. Op de achtergrond de bekende sinterklaasliedjes en de kinderen vermaakte zich met de kleurplaten , de spelletjes en de sjoelbakken.
Daarna werd er op de deur geklopt en jawel hoor, daar lagen de zakken met cadeautjes. Voor elke kind, groot en klein, was er een cadeautje en het was leuk om te zien hoe blij ze waren. Na het uitpakken hebben we nog lekker nagekletst en gesnoept.
Al met al een hele gezellige middag waarop we hebben laten zien aan onze noorse vrienden hoe men Sinterklaas viert.
Het geheel werd ook bijgewoond door een reporter van het Arbeidersrett (lokale krant van Nord-Østerdalen). Hij heeft met een aantal mensen gepraat en veel foto’s gemaakt. We zullen zien of het in de krant komt te staan.
De aanwezige Nederlanders waren:
Tonny en Miranda Ackerman met Maan en Ylva ; Theo en Yvonne Baas met Jildou ,Meine en Rindert; Hein en Daniëlle Driehaus ; Peter,Ingrid en Femke van Gastel ; Martin en Carmen Hammenga met Nadia,Noëmi,Loulou,Bodis en Milan Daniël ; Dennis van Leur ; Matjo en Colinda van Liere met Tino en Loreena ; Remco en Eleonie met Steven en Annelie ; Johan en Rianne Rodenburg met Amber en Emma-Elise ; Jessie ; Sjaan

Tevens hierbij de diverse links naar picasa voor de foto's:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten