maandag 12 december 2011

Julemarked Røros

Afgelopen vrijdag zijn we naar de kerstmarkt in Røros geweest. We waren er ongeveer om 17.00 uur. Eerst naar de Domus (winkelcentrumpje), wc bezocht en even rond gekeken. Daarna weer naar buiten en daar liepen we Tove Klokkevold tegen het lijf. Zij vertelde ons dat het het mooiste was om eerst de buitenste straat in te lopen en daarna terug langs de andere. Dit hebben we niet geheel zo gedaan.We zijn de buitenste straat op en neer gelopen en hebben beide kanten goed bekeken, Daarna de andere straat op dezelfde manier. Er waren een aantal kraampjes , niet zo heel groot, maar wel gezellig.  Het is totaal niet te vergelijken met de bij ons bekende duitse kerstmarkten. Veel kleiner en er ook worden  andere dingen verkocht.


Niet alleen kerstprodukten maar kleding, pantoffels, sieraden en vlees en kaas. Er was ook een winkel waar een juleloftet( kerstzolder) was ingericht. Hier kon je leuke noorse kerstversieringen kopen. Verder was er een kraam met smulringen.
Er liepen een aantal nissen rond die zongen



en er was ook een blaaskapel.


Je kon ook een rit maken in een slee met een paard ervoor.


Er was ook een tentoonstelling van allerlei soorten pepperkakerhuisjes. Je kon hier je stem uitbrengen, jammer genoeg waren er , toen wij binnen waren , geen biljetten meer. Dus geen stem uit kunnen brengen. Wel een paar foto's gemaakt.



We hebben lekker gegeten bij de bakker: Peter en Femke foccacia met kip en bacon en ik een tonijnsalade.




Daarna terug naar de auto en toen zijn we boodschappen gaan doen bij de kiwi in Røros. Daarna naar huis terug.
Zaterdag hebben we de kerstboom opgetuigd ( hij stond al sinds donderdag maar we wilden eerst kijken hoe de katten het allemaal vonden) en andere versieringen opgehangen en weggezet.


Micky vond het zeer interessant en wilde dan ook wel meehelpen.


Tevens hebben we de buitenverlichting opgehangen.
Ook hebben we de huisdieren even voor kerst aangekleed. Hieronder Femke met Micky.


Peter had al last van zijn voet voor we weggingen maar dat is er nu niet beter op geworden. Zaterdag en zondag  heeft hij goed gerust, been omhoog en medicijnen ingenomen. Vandaag de dokter gebeld en woensdag kan hij weer komen.

1 opmerking:

  1. Olga van de laar12 december, 2011

    Wat ziet dat er toch allemaal sprookjesachtig uit, hier komen de knoppen weer in de planten, zo tja zeker voor de tijd van het jaar, warm is het, helemaal geen idee dat het al bijna kerst is. Hele fijne Kerstdagen en een verrukkelijk, gezellig en vooral gezond 2012.

    BeantwoordenVerwijderen