dinsdag 27 december 2011

Kerstmis 2011 / Jul 2011

In Noorwegen wenst men elkaar vanaf de dag voor kerst (lille julaften) tot aan  nieuwjaardag god jul. Men heeft ook een 1e , 2e, 3e, 4e en eventueel 5e kerstdag. De dagen tussen 2e kerstdag en nieuwjaar noemt men romjul. De winkels zijn dan beperkt geopend maar er zijn ook speciale kortingen.
Wij hebben een hele rustige kerst gehad. Op kerstavond hadden we een soort buffet gemaakt en hebben we lekker televisie gekeken. All you need is love is altijd leuk, tenminste dat vinden Femke en ik.

Peter had een cake gebakken en Femke had lekkere zandtaartkoekjes gemaakt.




Op 1e kerstdag hebben we gegourmet en omdat we teveel hadden hebben we het restant 2e kerstdag verorberd. De nacht van 1e op 2e kerstdag verliep zeer stormachtig. Hier gelukkig niets gebeurd, op een omgewaaide vuilnisbak na. In de rest van Noorwegen wel. Veel huishoudens zonder stroom, zo'n 100.000. Tevens boten die op de kade waren geblazen, daken weggeblazen, veel bomen omgewaaid etc etc. Een hele grote schadepost dus. Zoals gezegd hier gelukkig niets al stonden de ruiten te rammelen in de sponningen.
Ook Zweden en Finland kregen de storm over zich heen en ook hier grote problemen met stroom etc.
Al met al voor ons een hele rustige kerst maar ook een kerst met gezondheidsproblemen. Peter kreeg tijdens zijn kuur met prednisolon wederom een aanval van jicht en mijn rechterschouder begon hevig op te spelen. We zullen maar zeggen dat de jaren gaan meespelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten