zondag 27 november 2011

Juletorg i Tolga og Julemesse i Øversjødalen





Op zaterdag 26 november was het Juletorg in Tolga in het Vidarheim. We zijn eerst naar Vingelen gereden voor het tienjarig bestaan van Eggen(kaasmakerij).
Natuurlijk ging ik onderuit op de sneeuw die was gevallen op een laagje ijs.In Hodalen, Tolga en Vingelen had het dus gesneeuwd. Resultaat een zere kont en een zere linkerschouder. Enfin, binnen lekker kaas geproefd en een stuk oude kaas gekocht. Daarna terug gereden naar Tolga om te gaan kijken bij de juletorg. Hier zaten een aantal bekenden uit Øversjødalen: Elin, Gunhild en Magnhild. Ook was er een reporter van het Arbeidersrett. Natuurlijk werden ook wij weer ondervraagd en op de foto gezet. Ben benieuwd of we in de krant komen. We hebben een mooie geweven kerstloper gekocht.
Daarna terug naar huis. Femke heeft gestofzuigd en de was opgeruimd terwijl Peter en ik hout hebben opgeruimd en gekliefd. Aan het einde van de middag is het begonnen met sneeuwen. Lekker link dus op het ijs. Peter ging gisterenavond dus onderuit. Heeft zich gelukkig niet verder zeer gedaan. Hij had al een stijve rug van het werken met het hout.




Op zondag 27 november was het Julemesse i Øversjødalen Samfunnshus. We hebben meegedaan met de loterij, glazen kerstballetjes gekocht van Elin, tynnkake van Kari Grethe en koffie gedronken met een stukje taart erbij. Bij het naar huis gaan ben ik weer gevallen. Nu bij het verlaten van het terrein van het samfunnshus. Nu dus ook een zere rechterschouder.
Thuis lekker warme chocolademelk gedronken. Femke heeft kaneelbollen gemaakt en die smaken erg lekker.
Ook nog even schaatsen gekeken.




















En hier dus een foto van de kaneelbollen die Femke heeft gemaakt.

1 opmerking:

  1. Oei, voorzichtig aan dus op sneeuw en ijs! Hebben jullie geen sneeuwkettinkjes voor onder de schoenen? Vorig jaar met al die sneeuw hier heeft Wout er voor mij gekocht.
    Die kaneelbollen van Femke zien er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen