woensdag 14 december 2011

Gløggaften i ØversjødalenVanavond hadden we gløggaften in het samfunnshus hier in Øversjødalen. Ik had een paar weken geleden al gløggmix gekocht en een paar boxen met pepperkaker terwijl Elna de gløgg zou kopen.
Het werkt eigenlijk heel eenvoudig deze woensdagavonden. Twee keer per jaar worden er door iedereen kleine cadeautjes meegenomen. Iedereen koopt lootjes en de zelf meegebrachte cadeautjes zijn de prijzen. Zo wordt er geld opgehaald en hiervan wordt de koffie, thee,servetten,waxinelichtjes,toastjes,kaas,wijn en voor deze avond dus gløgg en pepperkaker  gekocht. Het houdt zichzelf in stand.
Het begon zoals gewoonlijk om 18.00 en Elna had de gløgg al warm gemaakt en de gløggmix en de pepperkaker op tafel gezet.
Het smaakte weer lekker.
Elin had een aantal kerststerren gekocht. Deze waren oa voor de nieuwe bewoners, voor Gunnhild ivm het schoonmaakwerk, voor Magnhild ivm het bijhouden van de centen en voor Elin zelf ivm het feit dat zij altijd een aantal dingen regelt. Zo krijgen een aantal mensen een kerstkaart met daarp een foto van diegene die normaal gesproken komen op de woensdagavond.Femke heeft hiervoor foto's gemaakt met het fototoestel van Elin maar ook met die van ons. Zie hieronder voor het resultaat.Geen opmerkingen:

Een reactie posten