zondag 3 januari 2016

Houdoe 2015, welkom 2016 en het koopcontract is getekend.

Maandag 28 december waait het nog steeds en heeft Peter heel veel last van zijn nek en schouder. Bert zorgt gelukkig voor de varkens en de kippen en Peter blijft lekker binnen.
Bert en Adrie lopen samen met Beer naar de brievenbus en nemen de post mee terug voor ons.
Voor de rest een rustige dag en 's-avonds eten we bij ons en hebben nog een gezellige avond.

Nienke en Jhon zijn vanochtend met de kids naar de Efteling vertrokken voor een lekkere vakantieweek zonder last van vuurwerk.

Dinsdag is het al weer tijd om Bert en Adrie weg te brengen naar het station in Tolga, de week is voorbij gevlogen. Ze kopen nog een en ander bij de Coop en om 12.40 uur stappen ze in de trein naar Gardermoen. Peter en ik gaan even op de koffie bij Ineke en geven gelijk de wanten af van Ylva. Ylva had voor ons nog een heel leuk cadeautje, een gebreid uiltje voor in de Kerstboom. Dank je wel.
Peter heeft gebeld naar de dokter maar hij kan pas maandag komen. Balen dus en maar extra pijnstilling nemen.

Woensdag werken we voor VGBE en zijn we klaar met het lijstje voor 2015 van Jeanette. Hiep hoi.

Donderdag is het oudjaar en wordt in het buurhuis de kachel opgestookt. Femke maakt oliebollenbeslag van de pakken oliebollenmix die Esther en Rene voor ons hadden meegenomen uit Nederland en dan kan het bakken beginnen. Deze keer in de friteuse aangezien we geen gietijzeren pan hebben. Het gaat prima en na een paar uurtjes hebben we een aantal schalen met heerlijke oliebollen.



Tegen zevenen rijden we naar Vingelen, alwaar we bij Aleida oud en nieuw gaan vieren. Linda, Andre en de kids , Eli en Anne en Colinda met Tino zijn er ook, dus in totaal zijn we met zijn veertienen.
Oliebollen, appelbeignets, speciale koekjes van Anne en Eli ( sorry, naam vergeten) en allerlei lekkere hapjes zijn onze traktaties van deze avond. We spelen triviant en Joel speelt schaak met Andre en Eli. Niels en Tygo hebben ook een spel gespeeld met Joel en Eli en zo was het opeens middernacht.
Een beetje vuurwerk bij de buren en sterretjes bij Niels en Tygo en de allerbeste wensen van ons allemaal voor iedereen. Tegen 01.30 uur rijden we naar huis, de wind is wat gaan liggen en de weg is goed te rijden.
We hebben een heel gezellige avond gehad, die zeer zeker voor herhaling vatbaar is.

Op Nieuwjaarsdag slapen we eerst een beetje uit en 's-middags komen Nico en Ineke op de koffie.


Beer met zijn elgbot


Yore aan het ontbijt in de Efteling op 2-1-2016
Zaterdags rijden we naar Tynset alwaar Femke een afspraak bij de kapper heeft. We halen gelijk kippenvoer en kattenbakspul bij de Felleskjøpet en we doen wat boodschapjes bij de Kiwi. Bij het naar buiten lopen lopen we Matjo tegen het lijf die we condoleren met het overlijden van zijn broer op 26 december jl. Ook wensen we hem een goed 2016, beetje dubbel maar het leven gaat door.

Zondag zorgen we eerst voor alle beesten en daarna gaan we alles gereed maken voor een nieuwe werkweek.Postlijst wordt bijgewerkt en opgestuurd. Werken worden voorbereid etc.
Tussendoor boven koffie drinken en even relaxen.
Tegen vijven komt Bill en tekenen we het koopcontract voor Hovland.
Kristin gaat het morgen afgeven bij Vekstra zodat de skjøte kan worden geschreven en alles kan worden opgestuurd voor tinglysning, oftewel ingeschreven kan worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten