zondag 27 december 2015

Voor, tijdens en na de Kerstdagen

Maandag aan het einde van de middag wordt de bagage van Femke netjes met een grote taxibus thuis gebracht en kan alles uitgepakt worden. De koffer was zondagavond naar Trondheim gevlogen en maandag terug naar Gardermoen vanwaar hij weer op het vliegtuig was gezet naar Røros.Van daaruit dus met de taxi naar Kåsa.

Dinsdag gaan we naar Røros waar Peter een afspraak heeft bij de k.n.o. arts en alwaar hij twee nieuwe gehoorapparaten meekrijgt. Langzaam opbouwen en begin februari terugkomen voor eventuele aanpassingen. Als we wat willen gaan eten bij de pizzeria in Røros wordt de deur niet open gedaan. Het is twee minuten voor een, men gaat om een uur open en ze zien ons staan, ik zwaai nog, maar nee hoor, de deur blijft dicht. Dan dus maar wat eten bij de Domus.
Op de terugweg bij Tonny en Miranda op de koffie alwaar ze weer een stukje verder zijn met de keuken. Wij krijgen hun kacheltje mee wat eerst bij hun in de keuken stond aangezien zij een nieuwe hebben gekocht. Het is dezelfde als wij in het kantoor hebben staan, dus kunnen we mooi omwisselen.

Woensdag rijden we naar Tynset waar we eerst nieuwe laarzen halen voor Peter en mijzelf. Daarna is het tijd voor nieuwe horlogebandjes en een nieuwe batterij voor in een ander horloge. Bezoek aan apotheek etc. en dan op naar het station. Onderweg krijgen we een telefoontje dat de bagage gevonden is, hoezo gevonden is, Femke heeft haar bagage toch al. Dan bedenk ik me dat ze bellen op Peters telefoon en vraag of de bagage misschien van Bert van Gastel is van de vlucht van gisteren, en jawel dat blijkt zo te zijn. Ook deze bagage zal worden thuis gebracht.
Op het station aangekomen, is het wachten op de trein.

Spoor richting Tolga

Spoor vanuit Alvdal
Mooi op tijd komt de trein aan en kunnen we Bert en Adrie begroeten, die blij zijn dat hun bagage terecht is. We doen gezamenlijk boodschappen en gaan dan naar huis.
's-Avonds eten we bij ons en tegen half tien wordt ook deze bagage netjes thuisgebracht. Deze keer met een auto vanaf Gardermoen.

Donderdag, Julaften oftewel Kerstavond bak ik een paar Kerststollen en Femke maakt een mooie Kersttaart.

Kersttaart

's-Avonds hebben we wat cadeautjes voor elkaar en krijg ik van Femke het tweede deel van de serie van Lucinda Riley. Vorig jaar deel 1: The Seven Sisters en nu deel 2 : The Storm Sister. Dat wordt weer genieten.Voor Femke zijn er o.a.oorbellen en warme sokken en voor Peter een mooie trui. Voor Bert en Adrie hebben we een boek en een rendierworst en zij hebben voor ons twee flessen wijn bij.
Daarna gaan we gourmetten en genieten we van elkaar en van het eten. Daarna kijken Femke en ik naar All you need is Love Kerstspecial, terwijl Peter, Bert en Adrie in het buurhuis zijn.

1e Kerstdag hebben we een Kerstbrunch bij ons in huis en kunnen we proeven van de door mij gemaakte Kerststollen en de door Femke meegebrachte stol.


Peter en Bert zorgen deze dagen samen voor de varkens en de kippen en er wordt ook hout gezaagd. Ze zijn gezellig samen aan het werk.

Die avond zijn we uitgenodigd bij Bert en Adrie en schuiven we daar aan tafel voor een linzensoep en daarna een ovenschotel. Hartstikke lekker allemaal. Als toetje hebben we een stukje ijstaart.



Op 2e Kerstdag moeten we Erik bellen om te vragen of hij wil strooien, het is superglad en aangezien we visite verwachten is het beter om te zorgen dat ze veilig naar ons huis kunnen komen.
Peter heeft last van zijn nek en schouder en daarom help ik Bert met de beesten.
Daarna gehaktballetjes draaien en bakken voor die middag. De griesmeelpudding en chocoladepudding zijn gisteren al gemaakt en staan in de koele kamer.

We gaan ook nog een eindje lopen en alhoewel het  - 12 is is het goed om te doen.Rustig aan voor mijn knieën, maar het gaat redelijk goed.
























Tegen kwart over twee komen Eli en Anne met Saar en dan kunnen Beer en Saar lekker rennen. Als de rest van de visite komt gaan Beer en Saar samen in de kennel en gaat alle visite in het huis waar Bert en Adrie logeren. In totaal zijn we met zijn 21-en en iedereen heeft wat meegebracht. Van taarten tot babi pangang, zalm en salades, stokbrood en kaasjes, bladerdeeghapjes met spinazie, vegetarische mousaka, lekker vlees en nog veel en veel meer. Iedereen mixt en mengt en we hebben het erg gezellig met elkaar. Maan en Ylva spelen boven spelletjes met Niels en Tygo terwijl de volwassenen in de kamer koffie en thee drinken.


Kransekake , banketstaaf, marsepeintaart en pavlova voor bij de koffie



Daniëlle en Linda

Hein en Peter


Bert, Daniëlle, Hein, Peter, Nico, Ineke en Linda met Tygo

Bert, Andre en Joel


Joel en Andre


Niels en Tygo

Aleida, Ineke, ik, Yannick en Eli

Tygo op weg naar boven
Even later wordt er overgeschakeld op de door iedereen meegebrachte alcoholische en niet alcoholische versnaperingen en wordt alles in de keuken klaar gezet en gemaakt voor het eten.


Joel, Andre, Peter en Eli aan de rijk gevulde tafel(s)

Ik, Femke en Colinda


Yannick, Anne en Eli
Daarna is het tijd voor het dessert en kunnen de puddingen en het ijs te voorschijn komen. Ook het laatste gedeelte van de pavlova, kransekake en marsepeintaart worden terug op tafel gezet.

Adrie, Femke en Niels
Daarna is er nog koffie en kletsen we nog rustig verder. Daarna stappen ze een voor een op en wensen wij ze een goede reis terug naar huis. Wij ruimen met zijn vijfjes nog op, ruimen de vaatwasser uit en weer in, tafels op zijn plaats etc. Daarna terug naar ons eigen huis, Peter laat Beer nog uit en dan naar bed.

Linda en Andre hadden een amandelstaaf bij voor ons terwijl Colinda lekkere koekjes mee had genomen. Aleida kwam met een kerstster aanzetten. Onze kamer staat nu vol met kerststerren, een heel mooi gezicht.


Zondag 27 december gaat Femke naar Oppdal en wij blijven lekker thuis. Bert en Adrie drinken hier koffie en gaan dan een eindje lopen. Ik ga Beer uitlaten omdat Peter veel last van zijn nek heeft en daarna kijken we samen wat televisie en werk ik het blog bij. Ook worden er een paar wassen gedraaid en wat huishoudelijk werk gedaan.
Bert skyped met Michelle en ook nog met Jilles en het is leuk om hun stemmen weer even te horen. De ene is in Nederland en de de andere in Chili. Manuel wordt net wakker en dus zien we die ook nog eventjes.

Die avond hebben we restjesavond en die nuttigen we bij Bert en Adrie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten