zondag 25 oktober 2015

Verhuizingen, winterbanden en nieuwe kippen.

Maandag 19 oktober, is het de geboortedag van mijn vader, die nu alweer twee jaar geleden is overleden, op 21 oktober 2013.

Maandag weer naar fysio en en dinsdagavond legt Peter de winterbanden onder de auto.
Mooi op tijd aangezien we woensdagmorgen wakker worden met iets of wat sneeuw.





Er blijft een beetje de hele dag wat sneeuw vallen, niet erg veel maar toch
Die avond gaan we  på lofte in Øversjødalen, de weg is niet echt schoon maar goed te rijden gelukkig.Daar vertellen we het nieuws over Hovland en dat wordt zeer goed ontvangen. Men is blij met en voor ons.

Donderdagochtend komt Nico zijn aanhangwagen brengen en hij heeft ook zijn boor mee, zodat er enkele gaten geboord kunnen worden in de muur van de stal. Deze muur namelijk erg dik. We kunnen daarna het hek weer terug hangen.
Daarna ga ik naar de fysio en ook langs Strand Unicorn. Die zijn eigenlijk gesloten maar hij komt toevallig net aanrijden, zodat ik varkensvoer kan bestellen. We wilde eigenlijk een aantal zakken kopen maar die waren er niet. Wel hadden ze een big bag van 600 kg in het magazijn en dat wordt nu vrijdag gebracht.


Op de terugweg naar Kåsa


Bijna thuis

Schapen van Sverre en Elin

Nieuwsgierig

Vrijdagmiddag komt Strand Unicorn de big bag brengen en Erik zet het voer netjes op de zolder van de stal.

Peter gaat die middag naar Hodalen om Remco en Eleonie te helpen met het inladen van de verhuiswagen. Daarna komt Eleonie met de kids nog even langs om dozen te halen. Kan ik nog even afscheid nemen en ze heel veel succes wensen op hun boerderij in Agle, kommune Snåsa.










Zaterdag gaan we samen met Anne en Eli naar Alvdal. We gaan kijken bij het huis waar Peter en ik al twee keer binnen zijn geweest en waar Eli en Anne heel erg enthousiast over geworden zijn. Ze zijn er al een aantal keer wezen kijken en zijn erg benieuwd hoe het er nu echt van binnen uitziet.
De schapen zijn er niet meer, hun poep daarentegen is nog volop aanwezig.
Na alles goed bekeken te hebben en een aantal dingen besproken te hebben rijden we naar de Lysgrotten. Hier zijn de eigenaren in de stal volop bezig met het scheren van de schapen en ik krijg de sleutel van de winkel zodat we alvast naar binnen kunnen en koffie kunnen drinken. 
Even later komen er klanten binnen en dan komt ook Maren de eigenaresse. We stellen Eli en Anne voor en dan vertelt Eli hoe en wat. Na uitwisseling van telefoonnummers en e-mailadressen gaan we op weg naar Tynset. Daar worden we getrakteerd op een lekker broodje met koffie en dan is het tijdvoor ons om Linda op te halen zodat we gezamenlijk naar Sinterklaas kunnen gaan. Er moeten namelijk wat dingentjes besproken worden voor 14 november aanstaande, dan is in Tolga het Sinterklaasfeest.
Na nog boodschappen te hebben gedaan zijn we tegen zevenen 's-avonds weer thuis. Het was een lange dag en iedereen is blij dat we weer thuis zijn.


Zondagmorgen gaan we naar de kerk alwaar Anthony Haugen Goodell wordt voorgesteld als de nieuwe konfirmant voor volgend jaar. Tevens wordt de oude kerkenraad bedankt voor de inzet en worden de nieuwe voorgesteld.

Simen Simensen samen met Anthony Haugen Goodell

Elin, Magne, Arnstein en Kari Grete krijgen een bloemetje

Gunne Hege met zoontje en  Liv Johanne van de nieuwe kerkenraad. Anne Maj en Bjørg waren er niet.

's-Middags gaan we naar Freddie en Heidi, die jammer genoeg ook gaan verhuizen. Lill Tove wil niet verder met de boerderij en heeft nu zelfs ook besloten dat Bakken verkocht gaat worden. Door de onzekerheid gedwongen gaan Freddie en Heidi nu terug naar Nederland, maar wie weet komen ze nog een keertje terug.
Aangezien ze de kippen niet mee kunnen nemen hebben ze gevraagd of wij ze willen hebben, en daar hebben wij ja op gezegd. Dus zodoende gaan we na de koffie naar buiten en heeft Heidi de kippen zo in de dozen alwaar wij ze mee naar huis nemen.
Daar gaan ze in het winterverblijf en zodra ik onze kippen en haan gevangen heb, iets wat zeer snel gaat gelukkig, hebben we 11 kippen en een haan binnen zitten.



Haan met zijn harem.



Peter gaat tegen half zes naar Tolga voor een bijeenkomst van de AP en de SV en hij is tegen half negen weer thuis.
Dan kijken we lekker samen naar Alt for Norge.

Deze zondag is de extra elg voor het jachtteam hier ook geschoten. Hij hangt op en kan over enige tijd weer verwerkt worden.

Beetje luguber




Geen opmerkingen:

Een reactie posten