zondag 11 oktober 2015

Idre, afscheid Remco en Eleonie en een werkzame zondag

Zaterdag 10 oktober rijden we naar Idre alwaar we bij de Ica een pakje van Dutch & Awesome gaan ophalen. Ik had in juli nog een aantal dingen besteld maar die had Annika toen niet op voorraad.
De weg is schoon en de reis verloopt voorspoedig. Onderweg stoppen we voor een kop koffie en genieten we van de mooie natuur.

Stopplaats in Zweden





Daarna rijden we verder naar Idre alwaar we de auto bij de Ica parkeren en eerst het pakje binnen gaan ophalen. Daarna wat boodschappen doen en natuurlijk bij de systembolaget nog wat wijn kopen. Ook kopen we rode wijn als afscheidscadeau voor Remco en Eleonie. Het zit niet in een fles en ook niet in een pak, maar in een cylinder. Weer eens wat anders.

Na een kop koffie rijden we weer terug en strekken we onderweg nog even de benen.






Tegen 13.00 uur  zijn we weer thuis en laat Peter Beer uit. Daarna omkleden en dan gaan we naar Hodalen alwaar Remco en Eleonie hun afscheidsfeestje houden in de Fjellstue. Het is al lekker druk en we worden verwelkomd door Eleonie. We nemen koffie en taart en gaan bij de andere Nederlanders aan tafel zitten. Evan later komt ook de Fam. Huisman en dan zetten we er een extra tafel bij zodat we allemaal bij elkaar kunnen zitten. Er worden nog wat dingen verteld door o.a. Leif Vingelen en we kunnen foto's bekijken van hun nieuwe huis en boerderij, maar ook een aantal foto's van de afgelopen zes jaar.  Freddie en Heidie vertellen dat afgelopen vrijdag de koeien zijn opgehaald en dat ze nu binnenkort Kåsa gaan verlaten. Dan gaan dus onze beide buren verhuizen, de een naar Snåsa en de andere misschien terug naar Nederland. Voor de een gaat een droom in vervulling en voor de ander was het een luchtbel.
We schrijven nog iets in het gastenboek en dan gaan we verder naar Tolga alwaar we bij het sykehjem varkensvoer ophalen en daarna gaan we een pizza halen die we thuis lekker op gaan eten.

Zaterdagavond zitten we voor de televisie en hebben we een lekker rustig avondje.

Zondag begint met zon en dat komt goed uit aangezien we nog een aantal dingen buiten te doen hebben.

Laaghangende bewolking

De blaadjes vallen

Haan met zijn vrouwtjes op verkenning

Sindre en Mickey

De was kan naar buiten
Ik blijf gewoon staan hoor

Gekrioel

Tijd voor een kopje koffie
Kippenhok is klaar gemaakt voor de winter, er moet alleen nog nieuw zaagsel in. Varkensverblijf is schoongemaakt en voorzien van nieuw zaagsel en stro. Oud papier etc is opgebrand. Vuilniszakken staan klaar om opgehaald te worden. Zand is gehaald en gaten zijn gevuld en tevens is er nieuw zand in het buitenverblijf van de kippen gestort. Was is gedaan, opgehangen en weer afgehaald

Dan is het tijd om Beer weer uit te laten.




Als laatste verplant ik nog de aardbeienplanten, ze mogen nog even in de kas staan en dan halen we ze binnenkort naar binnen.

Dan is het weer zondagavond, blogtijd , nog wat doen voor het Sinterklaasfeest en dan nog lekker even rustig voor de televisie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten