zondag 1 november 2015

Week 44 met verjaardag Peter en etentje in Tolga

Dinsdagmorgen moet ik weer naar de fysio en Peter heeft een afspraak met Knut Sagbakken op de kommune , dus we rijden samen naar Tolga. Na afloop even wat koffie gedronken bij Hein en Daniëlle en dan weer gauw naar huis. Tegen het einde van de middag komen Freddie, Heidi en de kids nog even afscheid nemen en gaan ze natuurlijk ook bij de kippen kijken. Ze hebben ook nog een aantal dozen met eieren bij, dus de voorraad is weer bijgevuld nu.We wensen ze heel veel succes in Nederland, beter gezegd in Axel alwaar Freddie als bedrijfsleider op een boerderij aan de slag zal gaan.

Peter heeft vandaag de kachel aangemaakt i Fjelltun en gaat er tegen zevenen nog even naartoe om de deur open te doen voor de mensen van de menighetsradet.

Woensdag tijdens het uitlaten van Beer
Woensdag gewoon gewerkt en tegen het einde van de middag de stal schoongemaakt. De varkens staan en liggen er weer mooi bij.
De kippen en de haan beginnen een beetje aan elkaar te wennen, maar ze lopen nog niet door elkaar heen. Onze oude kippen slapen op stok en de andere nog niet, eten en drinken doen ze in groepjes en af en toe is er een hels kabaal. Hopelijk nog maar een paar dagen voordat ze echt gemixd zijn.


Vandaag ook alvast gehaktballetjes gemaakt voor a.s. zaterdag. 
Donderdagmorgen rijden we naar Tynset alwaar Peter mij afzet bij het ziekenhuis omdat ik daar een afspraak heb bij de ortopedisk ingeniør. Na een half uurtje sta ik weer buiten en is er een aanvraag gedaan bij de NAV voor aanschaf van twee kniebanden. Die aanvraag moet gedaan worden in de hoop dat ik ze zelf niet zal hoeven te betalen. Peter heeft ondertussen een schrikdraadapparaat gekocht en een accu en nog wat andere dingen. Samen gaan we naar de Domus alwaar we een broodje eten en een kop koffie nemen en daarna doen we boodschappen. Nog even langs bij het sykehjem en dan weer op weg naar huis.
Onderweg nog een paar foto's gemaakt.







Vrijdagmorgen rijden we weer samen richting Tolga waar Peter mij bij de kapper afzet. Zelf rijdt hij door naar Tynset om het schrikdraadapparaat om te ruilen. De accu was te groot of het apparaat was te klein, maar net hoe je het bekijkt. Als ik klaar ben ga ik yoghurt halen bij de Coop en daar komt Peter mij weer oppikken om naar huis te rijden.

Die avond alvast cake gebakken voor zaterdag en tevens soep gemaakt.

Zaterdag 31 oktober vieren we de verjaardag van Peter en binnen zet ik alvast alles klaar terwijl Peter buiten nog aan de slag gaat met het buitenverblijf van de varkens. Het is een sombere dag waarbij de zon ver te zoeken is. Het jachtteam is bezig met de vijfde elg en Bill komt nog een groot stuk elgvlees brengen. Dit moet nog een aantal dagen in de koude kamer liggen en daarna kan het de diepvries in.






Tegen tweeën komen de eerste aangereden, en daarna is het een komen en gaan van leutige mensen.
Hier even een opsomming van diegene die met ons de verjaardag van Peter hebben gevierd.
Anne en Eli ; Yvonne met Yildou en Rindert ; Matjo en Tino ; Linda, Andre, Niels en Tygo ; Tonny,Miranda,Maan en Ylva ; Colinda en Loreena ; Aleida ; Hein en Daniëlle
Het was reuze gezellig en Peter is goed verwend.

Zondag 1 november is Peter echt jarig en het is een stralende dag.


De maan is nog goed te zien.





's-Middags rijden we naar Tolga alwaar we uitgenodigd zijn door Yvonne. Rindert is afgelopen week 10 jaar geworden en eerder dit jaar zijn Yildou en Meine ook jarig geweest. Ze vieren dit met een heerlijke maaltijd met kaffe en kake als dessert. De buren zijn er ook, alsmede Tom-Andre en ook Aleida en Joël. Het is erg gezellig en we leren weer wat meer over het reilen en zeilen in Tolga.

Om 21.00 uur zijn we weer thuis en kijken we naar de finale van Alt for Norge.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten