dinsdag 17 december 2013

Nana bij de dierenarts

Vandaag zijn Peter en Femke met onze Nana naar de dierenarts in Drevsjø gereden. Er is hier in de wijde omgeving niemand te vinden die onze Bernersennen wil knippen. Niet omdat ze niet lief is, maar omdat ze hier alleen kleine honden kunnen knippen. Ze hebben daar niet de juiste spullen voor, lees in hoogte verstelbare tafel etc. Zelf kunnen we haar niet meer goed borstelen , ze vindt het erg onplezierig, en dat is nu ook goed te zien. Een tijdje geleden heeft Dennis navraag gedaan bij de dierenarts in Drevsjø en deze wilde ons graag helpen.
Daar aangekomen werd ze geholpen door beide dierenartsen. Ze moest twee keer narcose krijgen voordat ze onder zeil was. Ze vocht er echt tegen.
Toen ze lekker sliep hebben ze haar helemaal goed geborsteld en ook de ondervacht weggehaald. Ze hebben ook haar nagels geknipt , een wrat weggehaald en ze hebben  tandsteen verwijderd. Omdat ze toch onder narcose was hebben ze ook røntgenfoto's gemaakt van haar beide schouders. Er blijkt verkalking te zitten maar hier is niets aan te doen, een ouderdomskwaaltje. Ze is per slot van rekening al bijna 9 jaar.
Daarna is ze uit narcose gehaald en heel slaperig mee naar huis genomen.
We moeten haar nu ander voer gaan geven, specific, dit kreeg ze eerder ook al in Nederland. Tevens moeten we haar dagelijks visolie geven door het voer. Dit alles voor haar vacht.
Nadat ik thuis was heb ik Nana , in onze douche , samen met Femke goed gewassen en afgedroogd. Ze liet alles gewoon gebeuren. Ze ziet er nu weer als een echte Bernersennen uit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten