maandag 1 april 2013

Paasweekeinde en verjaardag Femke

Natuurlijk heb ik van de week het huis versierd voor Pasen.







Zaterdag 30 maart hebben we eerst geskyped met Nienke,Jhon en Yore die naar de Efteling waren geweest. Yore is weer een paar leuke troetelbeesten, genaamd Jokie en Jet, rijker.



Daarna kwamen Dennis,Marjan en Floor hier gourmetten. We hebben lekker gegeten en daarna nog een toetje genuttigd. Lang leve de gewonnen taarten.
Ze hadden schrobbelaer bij voor Peter, kaas voor Femke ,stroopwafels voor mij en een lekker bot voor Nana. Dank je wel Marjan en Floor, we zullen het ons goed laten smaken.

Om 02.00 uur werd de tijd verzet naar 03.00 uur en dat betekende een iets korter nachtje.

Zondag tegen twaalven kwamen Hein en Daniëlle om naar Julia te kijken en om de gemaakte pavlova af te geven.



Hein heeft geholpen om het hok te verschonen en is weer iets bekender geworden met Julia.
Ze is weer lekker gegroeid na al het heerlijke eten wat ze gekregen heeft.



Tegen enen kwam Fam. van Liere en die zijn ook eerst bij Julia gaan kijken. Colinda heeft zelfs een filmpje gemaakt.
We hebben gesmuld van de belgische eclairs die Femke 's-ochtends gemaakt heeft


en van de krydderkake die Peter gewonnen had bij de kakelotterie.
Net nadat Hein en Daniëlle weer op huis aan waren gegaan kwamen Mel en Nigel. Zij waren weer met de truck en aanhanger en de honden. Mel was vergeten dat de klok een uur vooruit ging , dus ze waren iets later dan gepland. Zij hebben de rest van de krydderkake gekregen en we hebben lekker zitten kletsen.
Tegen half acht waren dan eindelijk de kopers van een pup bij ons aangekomen. Ze kwamen uit Notodden, Telemark en hebben een rode pup gekocht. Ze gingen overnachten bij familie in Røros en hadden dat dus nu mooi gecombineerd.
Wij hebben daarna de restjes opgegeten van het gourmetten met een ijsje als dessert.
Femke is daarna met Mel en Nigel meegereden naar Kåsa om daar iets af te geven en om matrassen op te halen. Daarna mee naar het nieuwe onderkomen in Glåmos.
Peter en ik hebben daarna opgeruimd en hebben nog wat televisie gekeken.

Maandag 1 april: hiep hiep hoera, Femke 25 jaar.
Tegen elven zijn Peter en ik naar Glåmos gereden om op de koffie te gaan bij Mel en Nigel en om Femke op te halen.Eerst in Røros mijn treintickets opgehaald voor mijn trip naar Nederland over drie weken. Mel en Nigel hebben een prachtig en zeer goed onderhouden huis aan het meer gehuurd. Fantastisch uitzicht en genoeg plaats voor de honden.
Femke en Mel waren juist terug van een sledetocht op het meer.Hierbij alvast wat foto's die Femke gemaakt heeft. De foto's van Nigel volgen nog.





We hebben koffie gedronken en zijn daarna naar Tolga gereden. Jildou Baas was afgelopen 27 maart 15 geworden en we zijn daar dus op verjaardagsvisite gegaan. Yvonne had lekkere taarten gebakken , dus we vielen weer met onze neus in de boter.
Tegen vijven zijn we weer op huis aan gegaan en hebben we gesmuld van het stuk vlees dat Hein ons gegeven had. Complimenten Hein: het smaakte heerlijk.

's-Avonds zijn Dennis,Floor en Marjan op verjaardagsvisite geweest en hebben we de pavlova aangesneden, na eerst een eclair te hebben genuttigd. Hoezo, we hebben het slecht. Na een wijntje,biertje, sneppenøl en cola was het weer tijd voor de visite om naar Kåsa terug te rijden.
Hopelijk zien we elkaar nog voor ze weer naar Nederland vertrekken.

Hierbij nog even een felicitatie voor Coby en Toon Tak die op 29 maart oma en opa zijn geworden van Evi.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten