zondag 14 april 2013

Week 15 in 2013

Zondag 7 april bezoek gehad van Hein en Daniëlle met Nora, hun nieuwe huisgenootje.

Nora

Verder niet zo veel nieuws te melden. Hele week gewoon gewerkt voor VGBE, dat gaat gelukkig wel met een zere linkerpols/hand.

Woensdagavond naar het samfunnshus i.v.m. een diashow waarbij verteld werd over een hulpcenter dat dringend behoefte had aan kleding, beddengoed,zeep,tandpasta etc. Deze avond werd georganiseerd door de bygdekvinne en håndverklofte. Jens en Jens zorgde voor de muziek. Er was koffie en kake en natuurlijk een loterij. Opbrengst voor het goede doel. Terje Sveen had wafels gebakken en had een zakje met wafelafval bij voor Julia. Kveldsmat, yam yam.

Vrijdag samen met Femke naar de dokter in Tolga. Mijn pols deed erg zeer en de wond bleek nog gedeeltelijk open te zijn. Het is weer schoongemaakt en nu zitten er nog twee zwaluwstaartjes op. Verder ben ik voor nog twee weken ziekgemeld voor het schoonmaakwerk. Het moet eerst goed dicht zijn en ik moet hem weer een beetje normaal kunnen gebruiken.

Femke kreeg de uitslag van de mri van de week ervoor. Hulde voor de dokter die ervoor gezorgd heeft dat de uitslag er zo snel was. Er zijn wat beschadegingen aangetroffen en hij gaat haar doorsturen voor een operatie. Voor zover nu bekend gaat dat gebeuren in Tynset en hopelijk in juni.

Daarna ben ik naar de kapper geweest en is er weer een hele boel haar afgeknipt en uitgedund.
Daarna nog even naar Hein om krachtvoer voor Julia te halen. Nora was er ook en was bezig om een varkensoor te verorberen.

De weg naar Tolga was bijna geheel schoon op een paar ijsvlakken na.

Zaterdagmorgen 13 april om half zeven liep de wekker af en was het weer tijd om Femke weg te brengen. Het had gesneeuwd en er lag een centimeterje of vijf. Op een besneeuwde weg naar Røros gereden en daar hebben we Femke op het vliegveld afgezet. Zij vertrok om 09.23 uur en was om 14.30 uur in Aberdeen. Alles goed en vlot verlopen deze keer.
Wij zijn , via Brekken, naar Mel gereden. Ann, de moeder van Mel was er ook en we hebben gezellig gekletst en foto's gekeken.

Ik heb nog wat foto's gemaakt van de honden.






Tevens heeft Mel een aantal foto's van Femke en de honden op de stick gezet.

Ready voor take-off



Het meer op
 


Bijna weer terug









Ook hebben we nog wat foto's gekregen van Ann, van de barbeque van vorig jaar op 15 juni.



Daarna zijn we weer terug naar huis gereden. De wegen waren weer wat schoner en de zon begon te schijnen. Thuis hebben we eerst Julia verzorgd en daarna hebben we heerlijk in het zonntje koffie gedronken. Sindre en Mickey kwamen ook buiten kijken en Mickey heeft zelfs op de sneeuw gestaan, de heldin.
's-Avonds is Dennis langs geweest en dat was gezellig.

Zondag begon goed, het was droog en Peter heeft dan ook nog een aantal bomen om kunnen zagen. Nadat we tegen enen binnen kwamen begon het te hagelen en te waaien. Later leek het wel een sneeuwstorm, het kwam horizontaal voorbij. Net toen Hein samen met Nora aankwam raakte de isolatiedeken los bij de dubbele deuren. We hebben sneeuw/ijs tegen de deken aageschept en Hein heeft meegeholpen. Hopelijk blijft het nu zitten.
Bij binnenkomst van Nora raakte Sindre in de stress en die heeft vervolgens de gehele tijd op de keukenkastjes gezeten. Nana werd ziek en moest allemaal overgeven en die hebben we dus maar buiten gelaten. Mickey daarentegen vond het best, Nora blafte en Mickey bleef stoicijns zitten. Ze wordt steeds heldhaftiger.

Weekeinde nu weer bijna voorbij. Het stormt nog steeds en het is nu, 20.00 uur, nog steeds boven nul.

3 opmerkingen:

  1. We zien je snel! Tot volgende week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja gelukkig volgende week bent u hier. Morgen de pastoor van de kerk waar we Yore gaan dopen. Alleen ff kijken wanneer het uit komt ook dat jullue er zijn want Nienke wilt nog wat vragen. Hopelijk spreken we ons morgen nog voor dat de goeie man hier is. Tot volgende week

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke foto's van Femke met de honden! Gelukkig is dit keer alles goed gegaan en was ze snel terug in Aberdeen. Wel vervelend dat ze toch weer onder het mes moet. Jouw hand duurt ook langer dan voorzien, maar het komt goed.
    Nog een weekje en we treffen elkaar bij ons pa, fijn!

    BeantwoordenVerwijderen