dinsdag 30 april 2013

30-4-2013 Koninginnedag is nu Kroningsdag

Na maandag weer voor het eerst gewerkt te hebben in Tolga is het vandaag tijd om de Kroningsdag te vieren. De vlag ging uit en de meegenomen vlag met Willem-Alexander en Maxima werd binnen opgehangen.
Daarna tijd om oranje tompoucen te maken en voor de televisie te gaan zitten met een kop koffie erbij..
Ik had het niet verwacht maar ik kreeg toch tranen in mijn ogen toen de handtekeningen gezet werden en daarna nog een keer toen ze op het balkon stonden. We zijn en blijven toch Nederlanders en het is toch een hele belevenis om na jaren een Koningin te hebben gehad, nu getuige te mogen zijn van een troonswisseling van een Koningin naar een Koning.Foto van alle koninklijke hoogheden
's-Avonds zijn we naar Malmplassen gegaan om daar mee te doen met de quiz over Nederland.

Ik, Daniëlle en Colinda

Eerst nog even naar de televisie gekeken zodat we de stoet naar de Amsterdamse haven konden zien rijden, het Kroningslied gezien( daar is al genoeg over gezegd) en nog een stukje van de rondvaart gezien.

De kapel speelde het Wilhelmus voor ons.
Klaar voor de quiz

Er waren moeilijke vragen en makkelijke vragen. Daniëlle was bij o.a. Tone Hulbækmo en Hans Fredrik Jacobsen ( zij hebben ook muziek gemaakt en gezongen bij de begrafenis van de moeder van Kai Sønmør) aan tafel gaan zitten. Die wisten dus de vraag wie de componist was van de opera "De vliegende Hollander". Uiteindelijk hebben wij gewonnen met 28 punten en Daniëlle en haar tafel hadden een mooie tweede plaats. Wij kregen alle zes een lief bloeiend plantje en we besloten om de andere vier tafels een plantje van ons te geven. Per slot van rekening hadden wij meer achtergrondinformatie gehad.

Daarna kwam Sneppen, het zangkoor, nog aanwippen en de mannen zongen nog een leuk lied voor ons.

Geheel links staat Hein Driehaus.
 Tegen tienen begon de band: Six Booths te spelen en gingen de voetjes van de vloer.


Nadat de band een pauze hield, die wel erg lang aanhield, zijn Peter en ik tegen twaalf uur op huis aan gegaan. Al met al een hele gezellige dag en avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten