zaterdag 6 april 2013

Gewone week

Na het paasweekeinde is het gewone leven weer begonnen. Ik ben voorzichtig aan de slag gegaan met tekenen en zolang ik mijn linkerpols rustig kan houden, is dat geen probleem.
Woensdag naar de begrafenis van Helga Jordmoen geweest hier in Holøydalen kirke. Begon om 12.00 uur en we waren tegen half twee weer terug thuis.
Tegen de avond is Nigel nog even langs geweest en toen wij in het samfunashus waren kwam hij daar nog even koffie drinken.
Mel is onderweg naar Engeland met 8 puppies.

Donderdag heeft Femke mij naar het legekontor in Tolga gereden. De assistente heeft de hechtingen verwijderd. Of liever gezegd, de lange hechtingsdraad. Deze zat te strak en de wond stond nog open. Men heeft er nu zeven zwaluwstaartjes opgeplakt en een paar pleisters. Omdat dat los ging hebben we er ook maar een klein verbandje omheen gedaan. Het moet droog blijven en volgende week opnieuw bekijken. De huisarts heeft me , voor het sykehjem, een week ziektewet erbij gegeven.
's-Avonds zijn we naar Kåsa gegaan om nog even afscheid te nemen van Marjan en Floor. Zij vertrekken vrijdag weer naar Nederland en beginnen, na wat vrijwilligerswerks in Frankrijk,  in mei weer te fietsen.

Vrijdagmorgen is Femke al vroeg naar Tynset vertrokken voor de mri van haar schouder. Alles is goed gegaan en hopelijk krijgt ze de uitslag vor haar vertrek naar Aberdeen.
Peter en ik zijn om 12.00 uur naar de kerk gelopen voor de begrafenis van Jenny Moen Sønmør. De moeder en schoonmoeder van Kai en Annelise, de eigenaars Jensåsen.We hadden nog net een plaatsje om te zitten, ruim een half uur voor de dienst begon.
Na de kerkdienst en begrafenis zijn we met Bjørg meegereden naar Kåsa, naar Fjellheim. Hier waren we met ongeveer 120 mensen en kregen we eten met koffie en kake na.  Net als in de kerkdienst werd er ook hier muziek gemaakt en gezongen. Een van de liedjes was Holøydalsangen: het liedje van deze omgeving. Gelukkig stond het op papier en konden we alles meezingen. Ook waren er anekdotes over Jenny en werden alle condeolancekaarten voorgelezen. In de kerk werden er, zoals bij alle hier door ons meegemaakte begrafenissen, de linten van de bloemen voorgelezen. Na het condoleren zijn we door Bjørg thuisgebracht, het was toen kwart voor zeven.

Zaterdagmorgen zijn Peter en Femke bezig geweest met het omzagen van een aantal bomen. Het was heerlijk weer en we hebben daarna lekker buiten koffie gedronken.










 

Natuurlijk hebben we ook vandaag Julia niet vergeten, lekker eten en drinken gegeven en drollen opgeruimd.


                                                              
                                                               En ze houdt van kriebelen.



Voor de rest mailtjes beantwoord, gechat met diverse mensen in Nederland en geskyped met Nienke en Jhon.  Daarna lekker pannenkoeken gebakken en gegeten. En dan is de zaterdag weer bijna voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten