maandag 25 juni 2018

Wat een nacht

In de nacht van zondag op maandag worden we wakker gemaakt doordat het overal lijkt te jeuken. In eerste instantie denken we dat het de nieuwe dekbedovertrekken zijn. Het is warm en ook de dekbedden zelf zijn warm. Maar dan zien we dat er hele kleine muggetjes op onze slaapkamer zijn. Zwarte beestjes op het laken en op ons. In eerste instantie denken we dat het er niet zo veel zijn en proberen we gewoon weer te slapen, nu met een laken over ons heen. Maar dat gaat niet. Het jeukt ontzettend en we besluiten om ons te douchen en dan maar te gaan werken. En dat om drie uur 's-nachts.

Als we tegen zevenen de slaapkamer weer in gaan om te bekijken wat er nu echt binnen zit schrikken we ons een hoedje. Heel de slaapkamer vol zit met knottjes, hele kleine muggetjes die overal doorheen komen en die ontzettend kunnen steken. De muren, het plafond, alles is bedekt. We doen de buitendeur wijd open en gaan dan gauw de kamer weer uit.



Later die morgen haal ik het bed af en begin ik te stofzuigen. En dat herhaal ik nog diverse malen tot dat alles verdwenen is. Die middag rijden we naar Tynset om een nieuwe koppeling voor de wasmachine te kopen en gelijk maar zomerdekbedden gekocht.
Thuis gekomen een citronella kaars aangestoken en halve citroenen naast het bed. Het beddengoed is gewassen en we dekken ons bed weer op. En nu maar hopen dat we vannacht beter slapen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten