vrijdag 29 juni 2018

50 vakantiegasten

Dinsdag aan het einde van de middag krijgt Peter een telefoontje of hij Nortura uit de brand kan helpen. Per Erik heeft biggetjes in de wagen en de nieuwe eigenaar is nog niet klaar met de omheining. Onze stal is is klaar dus Peter zegt ja. Alle hens aan dek om krachtvoer aan te vullen, zaagsel te strooien en halm weg te leggen. Tevens alles klaar zetten zodat ze ongestoord de stal in kunnen lopen.

Even later komt de wagen eraan en dan blijkt dat het er geen 15 zijn zoals Peter dacht te horen maar 50. En dat is even iets anders dan de 10 die ooit tegelijkertijd bij ons in de stal hebben gestaan.Het duurt even voor de eerste eruit komen en Femke komt gelukkig meehelpen zodat Peter kan helpen om ze uit de wagen te krijgen. Eindelijk zijn ze eruit en dan zien we dat ze erg veel honger en dorst hebben. Aangezien we maar 1 krachtvoerautomaat in de stal hebben staan gooien we ook krachtvoer in de groene etensbakken en op verschillende plekken op de grond.Woensdagmorgen gaat Peter naar Strand Unikorn in Tolga om 2 big bags met ieder 600 kilogram krachtvoer te halen.

Uiteindelijk blijven ze drie dagen en worden ze vrijdag aan het einde van de middag weer opgehaald. Per Erik heeft zijn dochtertje bij en gezamenlijk drijven we ze de wagen in. Dat gaat een stuk beter als eruit. In een kwartiertje staan ze erin en gaan ze naar de nieuwe eigenaar: Auersund gris in Glåmos.Geen opmerkingen:

Een reactie posten