zondag 18 december 2016

Week 50, gløggaften en laatste Kerstmarkt

Maandag worden we wakker en dan is het -22 graden. We zijn nu gewend dat het van de ene op de andere dag veel warmer of kouder kan zijn. We zorgen er dan ook voor dat er in de auto een deken ligt en hebben altijd drinken bij ons. Je weet maar nooit.

Bij Femke lekt er een waterleiding in de badkamer, een koppeling is kapot gegaan en Peter sluit het water daarom af. Ze kan bij ons water halen , naar de wc etc.

Dinsdagmorgen is het +0.4, een verschil mvan ruim 22 graden met gisteren dus.
Femke gaat naar Tynset om varkensvoer te halen, spullen om de waterleiding te maken en om pakje halen in Tolga.
Die middag sluit Peter de nieuwe koppeling aan en kan het water weer aangesloten worden.

Woensdag is het -10 en als we naar Øversjødalen rijden voor de Gløggaften is het -18


Een aantal van de bezoekers op de foto,enige welen geleden gemaakt


Peter, Jon Ivar en Lars Peder


Äse, Inger, Tordis en Magnhild


Lars Peder, ikke, Kari Grete, Eli Signe en Ann Helen

Gunnhild. Leif, Ola Nygård en Magne


Bij de loterij won Peter een fles witte wijn,, toffifee en een pyramidevormige kaars.
Ik had een gouden kaars en zo gingen we gepakt en gezakt weer op huis aan.


Donderdag gaan Femke en ik al vroeg naar Tolga omdat ik bloed moet laten prikken. Daarna naar Tynset om een pakketje op te laten sturen naar Maastricht, varkensvoer op te halen etc. Terug naar Tolga om pakje op te halen bij de Coop. Tevens onze Harry Potterfilms opgehaald bij Nico en Ineke en dar even lekker een bakje koffie gedronken.



Uitzicht vanuit keukenraam
Zaterdagmiddag 17 december rijden we Savalen alwaar ook een Kerstmarkt wordt gehouden. We zetten de auto op de parkeerplaats bij de skipiste en lopen rustig naar onze bestemming.





grote ijspegels


We worden verwelkomd door paard en slede

Koffie

Sotnissen maakte veel indruk



We lopen lekker rond en genieten van al de kraampjes. Daarna genieten we van een broodje bratwurst in de tipi, lekker bij het vuur.









Natuurlijk gaan we ook even op bezoek in het nissehuis.






We drinken nog wat gløgg en dan gaan we weer op weg naar de auto en rijden we naar Tynset en daarna weer naar huis. Dit was voor ons de laatste Kerstmarkt van dit jaar. Volgend jaar beginnen we weer opnieuw.

Zondag krijgt de stal weer een goede poetsbeurt en worden alle beesten weer verblijd met allerlei lekkers. Even later horen we een hoop gekakel in de kippenkooi en als ik ga kijken vindt ik een gewonde kip/haan. Even van te voren was alles nog helemaal goed en nu ligt zij/hij aangepikt in een leghok. Het is een kuiken van dit jaar en ik ben er best verdrietig van.We halen het kuiken uit het hok en zetten het met water en eten in een grote doos. Het overleeft het echter niet en zodoende hebben we nu nog acht kuikens waarvan we nog steeds het geslacht niet weten.

Het is leuk om te horen dat er mensen zijn die mijn blog lezen en nog leuker als men vraagt of ze een foto mogen gebruiken voor een Kerstkaart. Dat was geen probleem en dan is het helemaal fantastisch als je zo'n Kerstkaart dan ook nog toegestuurd krijgt. Bedankt.

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten