zondag 4 december 2016

Film in Røros, Kerstmarkt Røros en Bortistu

Dinsdag 29 november gaan we naar de film in Røros: Fantastic Beasts and where to find them.
De eerst keer naar de bioscoop in Noorwegen voor Peter en voor mij de eerste keer in Røros. Femke is er al verschillende keren geweest en wijst ons de weg.
Het is niet erg druk en we zitten in het midden van de zaal en hebben dus goed zicht.
De film is hartstikke mooi, en aanrader om te zien in ieder geval. Dat wordt dus straks een dvd kopen.

Op de heenweg hebben we onze Harry Potterfilms afgegeven bij Nico en Ineke. Maan gaat nl. as weekeinde een Harry Potterfilmmaraton houden. Veel kijkplezier.

Woendag på lofte
Het is niet erg druk maar wel gezellig. We zingen voor Bjørn Olav die vandaag jarig is en drinken lekker koffie.


Donderdag 1 december: het sneeuwt


Vrijdag rijden we naar Røros om aldaar de jaarlijkse Kerstmarkt te gaan bezoeken. We zetten de auto, zoals gevraagd door de organisatie, op de aangegeven parkeerplaats. Daar betalen we 80 kr. en stappen we in het busje dat ons afzet bij de Kerstmarkt.



Foto van de organisatie

Aldaar aangekomen zien we gelijk een rendier dat netjes meeloopt met zijn vrouwtje.



Ieder jaar wordt er meer versierd en ziet het er steeds beter uit.















We zien Hein,Daniëlle,Lars en Gabriëlle en ook Miranda en Maan, die ook allemaal gezellig rondlopen daar. Onze buurtjes Elin en Sverre zijn er ook en zo zien we nog meert bekende gezichten.

We kijken overal en kopen her en der ook wat leuke en lekkere dingen. Daarna warme chocolademelk met wat lekkers en nog wat kijken. We besluiten om in Røros te eten en daarna rijden we op ons gemak weer terug naar huis.

Zaterdag rijden we naar Tynset alwaar we eerst naar Bortistu gaan. Daar is ook een Kerstmarkt en daar zijn Anne en Colinda om allerlei moois te verkopen.

Selfie van Colinda en Anne
Colinda

Colinda

Anne

Anne



We kopen wat koekjes voor Kerst en drinken warme chocolademelk. Hege Fossum, de tupperware demonstratrice, is hier aan het werk in het cafe en zodoende kan ik zo de bestelde Tupperware producten meenemen.

Daarna naar de Coop om wat eten op te halen. Het is echter zo veel dat heel de auto propvol zit en dat we met geen mogelijkheid onze eigen boodschappen kunnen gaan doen. Gelukkig hebben we nog voorraad thuis.
Met een volledig gevulde auto rijden we op huis aan alwaar we even bezig zijn om alles uit te laden. De achterklep zit nl vast gevroren en dus moeten we alles via de achterbank eruit halen.

Als dat is gebeurd gaan we lekker naar binnen en genieten we van een heerlijke kop koffie met wat lekkers. Daarna pak ik de Tupperware uit en zet de pakketjes klaar om woensdag as mee på lofte te nemen. Ik heb een aantal mooie producten gekregen en we kunnen er zo weer even tegen.

Zondag is de stal weer aan een grote beurt toe en zoek ik alle zakken uit. Weer volop lekkers voor de varkens en de kippen.

De rest van de zondag werkt Peter beneden en ga ik verder met de Kerstversiering.


Nu nog leeg, hopelijk komen er veel kaarten












Zondagavond valt het signaal van Rikstv weg, maar geen nood, we hebben nog genoeg films om te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten