woensdag 28 december 2016

2e Kerstdag en het Juletrefest

2e Kerstdag rijden we 's-middags naar Tynset alwaar we met een aantal andere Nederlanders bij Linda en Andre gezellig gaan eten. We worden verwelkomd met kaarsjes in de sneeuw en binnen is het heel mooi versierd en staat er een prachtige gedekte tafel klaar.
We beginnen met koffie en thee en heerlijke taarten en koek. Het is erg gezellig.

Daarna gaan we met zijn allen aan tafel en genieten we van al het lekkers dat iedereen heeft klaargemaakt.

Allemaal aan de mooie gedekte tafel




Eli met Tygo en Tino

Ik en Peter

Yannick en Eli

Eli, Tygo en Tino

Ik met mijn ijsje


Andre ,Loreena ,Matjo en Femke




Colinda en Anne

Aleida en Colinda

Eli schept het ijs


Een aantal van ons zingt nog gezellig mee met o.a. Last Christmas en liedjes van Elvis en Guus Meeuwis.
We sluiten af met een kopje koffie en daarna zakt iedereen weer langzaam op huis aan. Het is weer begonnen te sneeuwen en dat doet het nog steeds als we thuis aankomen.

Dinsdag is weer een gewone dag, 3e Kerstdag hier in Noorwegen.

Femke en ik rijden 's-middags naar Tynset alwaar ik bij de Kiwi mijn 4 voorraaddozen van Tupperware ophaal en Femke haar eerder bestelde Tupperware producten bij de Domus ophaalt.
De auto wordt weer volgeladen bij de Coop en dan zijn we tegen half vier weer thuis.

Peter en ik gaan 's-avonds naar Fjelltun waar Ann Helen, Monica en Ivan te samen met Peter de spullen klaar zet voor morgen. Ik doe de mandarijnen nog in de zakjes en help mee met het versieren van de Kerstboom.

Thuis aangekomen draaien we lamsgehakt en gaat alles de diepvries in.

Woensdag is het 4e Kerstdag en traditiegetrouw is het dan Juletrefest hier. Aangezien het vorig jaar in Øversjødalen was vieren we het van het jaar in Kåsa. Ieder op zijn beurt.

Peter is tegen 10.30 uur al naar Fjelltun gereden en Femke en ik gaan om 11.30 uur lopend er naartoe.
Het eerste stukje bij ons naar beneden is een beetje glad maar verderop gaat het weer prima. Het is lekker weer en we genieten volop.


Als we aankomen staan er al een aantal auto's en zien we dat Linda met Niels en Tygo ook al zijn gearriveerd. We geven ons meegebrachte eten af in de keuken en gaan lekker in de zaal zitten.

Ivan en Peter heten ons allemaal welkom en we beginnen met het dansen/lopen rondom de Kerstboom. Knut Kåsen en een vriendin verzorgen de muziek en wij zingen mee.
Terwijl wij daarmee bezig zijn komen Nico en Ineke te samen met haar broer en zijn vrouw ook aan en schuiven we met zijn alleen aan een grote tafel, te samen met de gehele familie Dokken.
Daarna is het tijd voor warme chocolademelk, koffie of thee en genieten we van al het meegebrachte lekkers.


Simen,Emil en Niels bij de boom


Ineke en haar broer Jos, Nico en Knut




Na het eten is er nog taart en nog meer chocolademelk etc.en zo genieten we nog even door.
Tevens worden er lootjes verkocht door Peter en Ivan. Wij praten ondertussen gezellig door en de kids spelen lekker met zijn allen.

Dan is het weer tijd voor een gang om de boom en wordt er weer gezellig meegezongen en gedanst.

Als verrassing komt er dan een nis die een grote jutezak bij heeft met een aantal goed gevulde snoepzakken. Peter zou eigenlijk ook Nis zijn, te samen met Ola Lien, maar Ann Helen had maar een pak bij en dat was te klein voor Peter. Zodoende maar een Nis, maar dat mocht de pret niet drukken.

De Nis met Niels

De Nis met Tygo
Daarna was het tijd voor de quiz en terwijl ik meedeed met een gedeelte van de Fam. Dokken en Femke met de andere helft van die familie, was Linda samen met Nico,Ineke en haar broer met zijn vrouw. Het ging best goed en ondanks dat wij geen van allen wonnen hadden we het toch hartstikke gezellig.

Als laatste gedeelte was dan de lottrekking en ook hier had onze tafel weinig geluk. Familie Dokken had twee prijsjes en Femke had een gevulde mand met wat fruit, noten,thee en snoepjes.


Linda en Nico met een zakje snoep

Riekie en Jos
Om 15.00 uur was het afgelopen en zijn Femke en ik weer naar huis gelopen terwijl Peter met de rest van het komitee de boel opruimde en schoonmaakte.
Als Peter thuiskomt drinken we eerst een lekker bakje koffie en dan laten we Beer uit en verzorgen de beesten om dan lekker voor de televisie te duiken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten