zondag 31 juli 2016

Week 30: Olsok , cortisone en bezoek

Maandagmorgen wordt de 1000 liter tank met de tractor boven de open watertank gereden en wordt het water over gestort.
EtenHeerlijke meloenen

Bijna vol


Tegen half twaalf gaan we naar de boothaven. Daar is men al volop bezig met het traditionele netvissen. Ik ben zo vrij om een aantal foto's van Bjørn Olav te gebruiken hiervoor.

Jens en Gunnar onderweg met het net

Het eerste einde is vastgezet

Magne houdt het eerste stuk vast

Het net wordt uitgezet

Het andere eind worst vastgezet

Het net wordt ingehaald

Deze kant ook

Bijna geheel ingehaaldDe eerste vis is in zicht


De vissen worden verzameld

De vangst

Schoonmaken van de vis

Gunnar smaakt

Dalya Duna lust het ook

Het uitzichtGemaakt vanaf een afstandje

Doorkijkje
We eten lekkere vis en genieten van een paar rustige uurtjes.

Hein en Daniëlle komen ook en Peter gaat een eindje met hun varen.

Peter en Hein in de boot

Ik blijf lekker aan wal en praat nog wat bij met wat andere gasten en daarna rijdt ik naar huis.Even later komen Peter en Hein en Daniëlle ook en drinken we nog wat en daarna gaan we weer aan het werk.


Een goed gegroeid binnenvarken
Woensdagavond gaat Peter samen met Ola, Ann Helen en Sverre alle meubilair goed te zetten in Fjelltun voor de kulturkveld van de dag erop. Ondertussen komen Eli en Anne op de koffie en zijn Saar en Beer weer heerlijk aan het rennen en spelen. Tegen half negen is Peter ook weer thuis.

Donderdag tegen het einde van de middag rijden we naar Fjelltun en daar zetten we alles klaar voor de koffie die in de pauze geschonken gaat worden.Het loopt lekker vol en met 117 betalende bezoekers mogen we niet klagen.
Er wordt leuke muziek gespeeld en er wordt gezongen en wat verteld.
Femke komt tegen half negen en daar zijn we blij om. Als het nl. pauze is moet iedereen voorzien worden van koffie en thee en dan zijn een paar extra handen erg welkom.


Een deel van de taarten, de rest staat in de peiserom.


Volle zaal
Zodra de mensen koffie en taart krijgen moeten de stoelen verzet worden en worden er tafels terug gezet. Een aantal van ons doen dat, anderen schenken koffie  in en we zetten liters met koffie.

Na de pauze is het tijd om te dansen en beginnen wij met het opruimen en afwassen van de kopjes, schoteltjes, gebaksbordjes etc. Een heel karwei, maar we klaren het. Femke gaat daarna nar huis en tegen half twaalf gaat ook Siri naar huis. Wij blijven tot het einde en dan maken we nog schoon. Tegen tweeën zijn we thuis, laten Beer uit en duiken we in bed.

Vrijdagmorgen rijden Femke en ik tegen half acht naar Tynset alwaar ik eerst røntgenfoto's van mijn linkerknie moet laten nemen en dan heb ik een afspraak bij de dokter. Daar krijg ik te horen waar ik al rekening mee aan het houden was. Het is slijtage en ik zal moeten leren leven met de pijn en de beperkingen die er af en toe optreden. Hij raadt me aan om zoveel mogelijk te bewegen en uit te proberen wat ik wel en niet kan. Op tijd rusten en alles met mate.
Hij geeft me een cortisonespuit en over drie maanden moet ik terug komen. Nu moet ik even kijken hoe verder te gaan met de fysio.Zaterdag komt Nico en dan maken hij en Peter de waterleiding verder in orde en worden er wat lichtpunten verzet in de stal.Het regent bijna de gehele dag en pas tegen het einde van de middag droogt het wat op. Magnus komt langs om het hoge gras bij de stroomdraad van de varkens weer te maaien.Hij neemt daarna ook de banden mee met de vele ijspiggen.

Onze lammetjes op de helling
Zondagmorgen regent het weer of beter gezegd nog steeds en doen we van alles wat en in de middag gaan we naar Øversjødalen om koffie te drinken. Het is de laatste dag dat het zomercafe open is en in totaal zijn er volgens Kari Grete 631 bezoekers geweest. Ze kwamen uit Noorwegen, Zweden, Finland, Zwitserland, Denemarken, Duitsland en Litouwen. Een heel mooi resultaat dus.

Tegen vieren komen  Robin, Kathelijne, Stijn en Sena bij ons aan. Zij zijn eerder deze maand naar Tromsø gevlogen en hebben daar een auto gehuurd. Via de Lofoten zijn ze naar ons afgezakt en blijven ze hier een paar dagen logeren.
We hebben wafels gebakken en dat gaat er goed in.

Gelukkig klaart het ook nu weer even op en gaat Peter met hun naar de varkens.
Op weg naar de varkens.
We eten met zijn allen en daarna gaan Peter en Stijn in de tractor naar boven om de accu te vervangen voor de stroomdraad. Ik loop en zie op een gegeven moment allemaal varkens rondom de tractor staan. De accu was dus leeg en een aantal varkens waren ontsnapt. Gelukkig waren ze in de buurt gebleven en zodoende waren ze snel weer in het veld, achter het hek en met de stroom weer aangesloten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten