zondag 24 juli 2016

Week 29, begin van Olsok en huisartsenpost

Maandag 18 juli

Met zijn allen in de leskur, nu nog ruimte genoeg.Dinsdag 19 juli

Om half acht gaan we naar boven om de varkens te verzorgen omdat ik later die ochtend naar de fysio moet. Een paar zijn er al wakker en de rest komt ook gauw kijken naar wat we voor lekkers bij hebben.
In de middag komt Ola Westmo langs om een grote watertank te brengen. Nu nog even wachten op een aanhanger en dan kunnen we hem vullen en naar boven brengen.Ria is jarig vandaag en ik bel naar Dordrecht om haar te feliciteren.


Woensdag 20 juli gaan we ook al vroeg naar boven en nu zien we de jonge koeien van Erik staan.Smullen maar


Koddig
Aan het einde van de middag gaan we weer naar boven. Het is warm dus er moet weer drinken aangevuld worden.'s-avonds grillen we lekker en genieten we van het heerlijke weer en de lekkere koteletten.

Donderdagmorgen hebben zowel Peter als ik een afspraak bij de dokter in Tolga en we rijden dan ook weg om 09.30.

Bij terugkomst kleden we ons om en dan gaan we naar boven. We geven eten en drinken en maken ook een heerlijk modderbadje.Die avond grillen we weer en daarna komt Matjo op de koffie. Hij heeft weer een lekker zuurdesembrood bij voor ons.

Vrijdag rijden we tegen twaalven naar Tolga. Ik heb een afspraak bij de kapper en Peter gaat mee om een bigbag met varkensvoer op te halen.


Varkenshoeder

Varkenshoedster
Ola Westmo komt langs met een aanhanger en dan wordt de watertank erop vast gezet en kunnen we hem later die week gaan vullen.

Zaterdag gaan we naar Tynset en doen we boodschappen. Daarna gaan we terug naar Tolga en gaan we naar Dølmotunet voor de marktdag.We lopen wat rond en kopen wat dingetjes en daarna worden we overvallen door een enorme regenbui. We lopen naar Ineke en daar krijgen we koffie. Even later komt Nico ook met Ylva. Zij hebben op de markt gestaan en Ylva heeft goed geld verdiend. Daarna gaan we nog even terug en zien we Tonny nog die aan het grillen is om de kas te spekken voor de voetbalclub.

Die middag komen Hein en Daniëlle nog even langs, zij hebben heerlijk gevaren op het Langsjoen.

Wij vullen ondertussen de watertank met ongeveer 800 liter. De resterende 1000 liter gaat er boven pas in aangezien hij open is aan de bovenkant en we dan misschien teveel water verliezen onderweg.

Heerlijk

Zondagmorgen gaan we, na eerst beneden alle beesten verzorgd te hebben, naar boven toe. Het is lekker weer en lekker om te lopen.

Lekker fruit eten

En dan gaat het mis. Als ik een emmer voer wil scheppen uit de kist klapt het deksel naar beneden, precies op mijn hoofd. Ik heb een petje op, maar dat breekt de val niet echt. Het doet erg zeer en ik roep dat Peter moet komen om te helpen. Hij maakt mijn petje nat met water en zet het weer op mijn hoofd. Dan lopen we rustig naar beneden, ik ga buiten in een stoel zitten en Femke belt naar de huisartsenpost (legevakt) in Tynset. We krijgen een afspraak om 12.30 uur maar mogen wel gelijk komen. Dus voorzichtig omkleden en in de auto.  Aangekomen in het ziekenhuis ( waar de legevakt gevestigd is) mag ik gelijk naar binnen en kan ik gaan liggen.De arts komt kijken en constateert dat er gehecht moet worden, maar omdat ze nog met een andere patiënt bezig is moet ik nog even wachten. Na een kwartiertje is ze terug en maakt ze de wond schoon, zet een verdovingsspuit en krijg ik drie hechtingen. Ik krijg ook een tetanusinjectie en dan mag ik weer naar huis toe. We stoppen in Tolga bij het benzinestation en daar nemen we alle drie een lekker softijsje voor de schrik.

Weer thuis aangekomen komt Hein nog even langs en drinken we lekker koffie buiten.

Even later komt Ola Westmo met zijn tractor en brengt hij de aanhanger met watertank naar boven. Deze worden op het veld weggezet en nu kunnen we heel eenvoudig de badkuip vullen voor onze varkens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten