zondag 6 maart 2016

Week 9

Maandag fysio en woensdag zwembad en fysio.
Woensdagavond wordt ik opgehaald door Ola en Ann Helen om naar Øversjødalen te gaan. Peter heeft een møte in Tolga en is al eerder weggegaan.
Lars Peder heeft zeven grote pizza's meegenomen uit Tolga en die gaan we gezamenlijk opeten. Daarna is het tijd voor een heerlijke taart die Inger heeft meegenomen om haar zeventigste verjaardag te vieren. Het smaakt allemaal heel erg goed.
Er zijn twee pizza's over en de ene gaat naar Bjørn Olav en de andere krijg ik mee voor Peter.
Ik wordt weer netjes thuis gebracht en even later is ook Peter weer thuis. De pizza wordt opgewarmd en dan hij ook nog lekker wat eten. Het gene wat over is gaat morgen naar de varkens.

Donderdag rijden we 's-middags naar Tynset om bij Nortura een half varken op te halen en tevens wat boodschappen te doen. Terug in Kåsa leveren we het halve varken af bij Arnstein en Anne Maj.


Zaterdagmorgen gaat Peter eerst een paar bomen omzagen en ik ga alvast de takken opruimen.



Zoek Peter!

Lekker steil.
Dit weekeinde is er een cursus voor mensen die een sneeuwscooter rijbewijs willen hebben. Ze oefenen, met toestemming van de politie en Statens Vegvesen, op het land van Erik en maken gebruik van de faciliteiten van Fjelltun. Een win win situatie dus. We horen en zien ze , maar ze staan niet op de foto.

Heerlijk weer


Peter beneden 
En ik boven


Sneeuwscooter als hulp.

Uitzicht vanaf mij plekje


Erik komt helpen en trekt met zijn tractor 7 gekapte bomen naar beneden. We laten de twee die nog verder naar boven liggen mooi liggen voor een andere keer.
We gaan aan het werk om alles klein te maken, de takken te verwijderen en om alles op zijn plaats te zetten zodat het kan gaan drogen.


Peter aan het werk
Tegen vijven zijn we klaar en gaan we naar de brug met Beer. Daarna de varkens en de kippen verzorgen en wat foto's maken van ons werk.


Een hele stapel met takken die later opgestookt moet worden.

Dit lag daarstraks nog vol.

Opgeruimd

Gestapeld

Daarna gaan we naar binnen, drinken en eten wat en dan onder de douche en uitgeput op de bank.
Het was een heerlijke dag waarin we hard gewerkt hebben en waarbij we heel veel hout hebben vast gehad.

Zondagmorgen komen Sverre, Bjørn Vidar en Arnstein naar ons toe om samen met Peter te vergaderen over het witte donderdagfeest. Ola Westmo heeft zich afgemeld en Ola Lien en Nils Harald Malmåsen komen gewoon niet opdagen. Alles wordt besproken en afgesproken terwijl ik beneden nog een en ander aan het doen ben.

's-Middags rijden we naar Tynset om het nieuwe huis van Eli en Anne te gaan bekijken. Ze wonen net buiten Tynset in een klein woon wijkje en in de buurt van Linda en Colinda. Het is een heel mooi en groot huis waarin tevens een appartementje is zodat familie op bezoek kan komen en toch zelfstandig kan zijn. Ze zijn er erg blij mee en dat begrijp ik heel goed. Er zit een grote tuin bij en een dubbele garage. Mogelijkheden voor het houden van kippen is er ook, dus dat komt helemaal goed.
We worden uitgenodigd om mee te blijven eten en dat slaan we niet af. Het smaakt fantastisch en het is erg gezellig. Tegen half tien zijn we weer thuis en dan is het weekeinde weer bijna over.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten